Cirkuszelőadás sportorvosi szakkommentálással

A Semmelweis Egyetem hallgatói a világon egyedülálló módon Dr. Tomán József sportorvos szakkommentálásával tekinthetik meg a Fővárosi Nagycirkusz előadását három alkalommal.

Magyar Nemzet
2021. 03. 20. 9:30
null
Fotó: ADAM URBAN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világhírű magyar cirkuszdinasztiákról szóló előadás, a Dinasztiák az online térben a nagyközönség számára február óta érhető el. Az orvostanhallgatók most az izgalmas cirkuszművészeti előadás megtekintése közben az előadás orvostani és anatómiai vonzatát is meghallgathatják az ortopéd sebész sportorvostól, aki a hallgatók számára elérhető linken keresztül kommentálja az egyes produkciókat. Mind a magyar, mind a külföldi hallgatók így közvetlen élményszerzés során ismerkednek meg a gazdag kulturális örökségünk értékeivel.

Fekete Péter államtitkár és Dr. Tomán József sportorvos
Fotó: Fővárosi Nagycirkusz

A Dinasztiák című műsorban szinte az összes cirkuszművészeti zsáner látható: a levegő-, zsonglőr-, akrobata-, gyorsöltöző-erőemelő-, görkorcsolya-, handstand és illúziószámok mellett pedig az állat és ember közötti feltétlen bizalmat és szeretetet papagáj-, ló- és kutyaszámok mutatják be. Az előadásban egyedülálló módon közel nyolcvan magyar artistaművész kápráztatja el az online közönséget. A Dinasztiák műsor a komoly tradíciókkal bíró magyar cirkuszművészet előtt tiszteleg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.