A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Online versmaraton a Vörösmarty-emlékévben

A főszervező Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola a Vörösmarty Emlékházzal együttműködve a Vörösmarty-emlékévben online versmaratont hirdet, amelynek összefűzött felvételét az emlékév záróeseményével együtt a magyar költészet napján, április 11-én teszi közzé médiafelületein – adták hírül lapunkhoz eljuttatott közleményükben a szervezők.

Magyar Nemzet
2021. 03. 18. 13:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

2020-ban volt 220 éve, hogy megszületett Vörösmarty Mihály, hazánk második nemzeti himnusza, a Szózat költője. Neve szorosan összekapcsolódik Kápolnásnyék és a Velencei-tó térségével, hiszen itt született, és élete végén újra visszatért szeretett vidékére – írják a közleményben. Tiszteletére 2020-ban Vörösmarty-emlékév indult, amelynek részeként számos esemény és kezdeményezés valósult meg.

Vörösmarty Mihály szülőháza Kápolnásnyéken
Fotó: Vörösmarty Emlékház

A pandémia azonban folyamatos újratervezésre kényszeríti a szervezőket, így sajnos személyes jelenlét nélkül, online formában bonyolították a gyerekeknek szóló rajzpályázatot és a nagy sikerrel zárult versünnepet is – emlékeztetnek a szervezők. Az emlékév zárórendezvénye április 11-én, a magyar költészet napján lesz szintén online formában, neves művészek és a versünnep díjazottjainak közreműködésével.

A Vörösmarty ünneplésébe záróakkordként meghirdetett online versmaratonra a jelentkezőknek nincs más dolguk, mint hogy rögzítsék kedvenc Vörösmarty-versüket, és az elkészült videót eljuttassák az [email protected] címre 2021. április 6-ig.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.