83 éves korában elhunyt Valerie Pitts, a neves karmester, Solti György felesége, hagyatékának, alapítványának kezelője

Lady Valerie Solti halálhírért a Solti György Zeneiskola Vonószenekara tudatta közösségi oldalán, amelyen Orbán Viktor miniszterelnök szintén megemlékezett a karmester özvegyéről.

Magyar Nemzet
2021. 04. 02. 17:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„1937-ben született, a BBC-nél dolgozott riporterként és műsorvezetőként. Solti Györggyel 1964-ben találkozott, amikor interjút készített vele egy szállodában. 1967-ben összeházasodtak, majd két lányuk született, Gabrielle és Claudia. Valerie Solti később gyermekműsorokban dolgozott, ezek között volt művészeti és tudományos-ismeretterjesztő egyaránt. Egy idő után feladta a tévés karrierjét, Solti Györggyel több jótékonysági akciót kezdeményeztek vagy vettek részt ilyen programokban. Az általuk létrehozott World Orchestra for Peace (Világzenekar a békéért) védnöke, de emellett több kulturális intézmény támogatója, mint például a Mariinszkij Színház alapítványa, a Chichagói Szimfonikus Zenekar, a budapesti Zeneakadémia. Solti György 1997-ben bekövetkezett halála után Lady Valerie és két lánya létrehozták a Solti Alapítványt (The Solti Foundation), amely fiatal művészeknek nyújt segítséget.

Zenekarunkat 2018-ban látta vendégül otthonában. Kedvessége, közvetlensége azóta is elevenen él bennünk. 2018-ban és 2019-ben is meghallgatta együttesünket angliai turnénkon. Emléke szívünkben örökké élni fog!” írta a vonószenekar.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.