A szabad ég alatt mutatják be Tamási Áron Énekes madár című darabját

A héten meg- és újrakezdi országjárását a Zenthe Ferenc Színház. A salgótarjáni társulat augusztus 20-áig a tervek szerint negyven székhelyen kívüli felkérésnek tesz eleget: az előadás-helyszínek között megtalálhatók neves szabadtéri fesztiválok és a Déryné-programban részt vevő községek-városok egyaránt, de elmaradt vendégjátékaik pótlását is megkezdik. Továbbá a színház igazgatósága egy szabadtéri fesztivál elindításán is munkálkodik.

Magyar Nemzet
2021. 05. 26. 21:00
null
Jelenet a Mikszáth műből Forrás: Zenthe Ferenc Színház
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már zajlanak a felújító és esetenként szerepátvevő próbák a Zenthe Ferenc Színházban, ugyanis május 27-én Vasváron – a hosszú kényszerszünet után – a Szent Péter esernyője című sikerdarabjával lép színpadra a társulat, s kezdi meg igencsak változatos és sűrű nyári turnéját – adta hírül a teátrum.

Jelenet a Mikszáth műből
Fotó: Zenthe Ferenc Színház

A soron következő három hónapban a tervek szerint negyven vendégjáték vár Nógrád megye színházára. A helyszínek között neves szabadtéri fesztiválok és turisztikai desztinációk is megtalálhatók, köztük a szentendrei Skanzen, a Városházi Esték (Békéscsaba), a Muzsikál az Erdő (Mátra), a Kultkikötő (Balatonboglár), az Agria Játékok (Eger), az Esztergomi Várszínház, valamint a Szarvasi Vízi Színház, de a társulat megfordul Sárvár, Gyöngyös, Jászberény, Nagykőrös és Sajószentpéter szabadtéri színpadán is.

A színház emellett folytatja turnéját a Déryné-program Országjárás alprogramja keretében, főként Molnár Ferenc Az ördög és Mikszáth Kálmán Szent Péter esernyője című darabja kerül színre előadásukban az ország legtávolabbi járásaiban, például Edelényben, Zalaszentgróton vagy a Békés megyei Szeghalomban. A budapesti Szkéné Színházban (Amit akartok – Vízkereszt), Szekszárdon (Tündérlaki lányok) és Cegléden (Lovagias ügy) a Zenthe Ferenc Színház egyes elmaradt előadásait is pótolják.

A társulat emblematikus vendégművésze, Koltai Róbert főszereplésével sikerre vitt Képzelt beteg és Lovagias ügy című produkció is jubileumához érkezik júliusban: előbbi Balatonbogláron, utóbbi Egerben ünnepelheti ötvenedik előadását. Ráadásul a teátrum vezetése gőzerővel azon dolgozik, hogy augusztusban elindulhasson a salgótarjáni szabadtéri fesztivál is, amelyen legsikeresebb előadásaik mellett bemutatják Tamási Áron Énekes madár című művéből készült színdarabot.

Jelenet az Énekes madárból
Fotó: Zenthe Ferenc Színház

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.