Legendák évada a fertőrákosi barlangszínházban

A Bagossy Brothers Company szombat esti, évadnyitó koncertjére minden jegy elkelt a fertőrákosi barlangszínházban. A nyári kulturális szezonban harminc produkciót kínálnak a nézőknek szeptember elejéig. Világsztárok és magyar zenei csillagok lépnek fel, többek között Robben Ford, Bill Evans, Stanley Clarke, David Friedman, Presser Gábor, Charlie, Kovács Kati, Rúzsa Magdi, Bogányi Gergely. A Bánk bán, a Carmina Burana és az István, a király is szerepel a repertoárban.

Magyar Nemzet
2021. 05. 20. 18:00
null
Fotó: Fertőrákosi Barlangszínház
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Június 4-én a Recirquel társulat My Land című darabját játsszák, melyet az Edinburgh Fringe Festival legjobb produkciójának választották meg 2018-ban. A díjnyertes My Land ötvözi a kortárs táncot, a színházat és a cirkuszművészetet, s az emberiség gyökereinek keresésére indul, az ember és az anyaföld közötti örök kapcsolatot jeleníti meg.

Júniusban lesz humor, Hadházi László előadásával, Charlie-koncert és Bánk bán opera Vidnyánszky Attila rendezésében. A komolyzene kedvelőit célozza meg a Győri Filharmonikusok sorozata a Kékfrankos bérlettel, Carl Orff Carmina Burana című művével indítanak. A bérletben látható még a Győri Filharmonikus Zenekar „A tribute to John Williams” című koncertje augusztus 7-én. Ezen a hangversenyen felcsendülnek a Csillagok háborúja, a Hook, a Schindler listája, a Mesterséges értelem, a Jurassic Park, a Superman, A cápa, az Egy gésa emlékiratai, a Harry Potter, az E. T. és az Indiana Jones című filmek dalai. Ősszel, szeptember 4-én Bogányi Gergely és a csodazongorája érkezik majd Fertőrákosra a győriekkel együtt.

A Sopron Classic keretében a Soproni Szimfonikusok június 27-től szeptember 5-ig összesen nyolc alkalommal lépnek fel a fertőrákosi barlangszínházban délutánonként. A Dohnányi bérlet hangversenyein a zenészek tisztelegnek a vonósnégyes műfaját megteremtő zeneszerző-legenda, Joseph Haydn előtt. Alkotásai közül többet játszanak most is az Ötórai hangolók zenészei, akik több Haydn-fesztiválon felléptek már. Mindemellett Vivaldi, Borogyin, Ravel, Mendelssohn, Schubert és Mozart művei szólalnak meg ezeken a hangversenyeken.

Az elmúlt esztendei nagy siker után újra meghívták a Nikola Tesla – Végtelen energia című musicalt. A produkció június 19-én kétszer tekinthető meg. A tánc műfajában is tartanak bemutatót Farinelli címmel június 26-án a Sopron Balett és a St. Pölten-i Europaballett koprodukciójában.

Júliusban és augusztusban további különleges előadásokkal várják az érdeklődőket a barlangszínházban. A szezonzáró hétvégén, szeptember 3-án Rúzsa Magdi ad nagyszabású zenekaros koncertet.

Részletes program az online műsorfüzetben található.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.