Bérletek helyett kedvezményrendszert kínál a Zeneakadémia új évada

Már lehet jegyeket vásárolni a Zeneakadémia őszi, számos neves hazai és külföldi zeneművészt, köztük Várdai Istvánt, Baráti Kristófot, Tímár Sárát, Martin Frostot, Camille Thomast és Iveta Apkalnát felvonultató koncertjeire. Az egyes sorozatok több hangversenyére belépőt váltók pedig jelentős árengedményben részesülnek – közölte lapunkkal az intézmény.

Magyar Nemzet
2021. 06. 05. 17:01
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A megszokott minőségben és a korábbiakhoz hasonló struktúrában állította össze 2021-es őszi kínálatát a Zeneakadémia. A következő évad tervezésekor számos kényszerűen elmaradt program kapott új időpontot, hiszen fontos volt ezek megmentése – olvasható közleményükben. Mint írják, bérleteket a helyzetre tekintettel most sem bocsát ki a Zeneakadémia, de ezek előnyét pótolva árengedményt nyújt, ha valaki a tematikus sorozatokon belül több koncertre vásárol jegyet egy időben. Három különböző hangversenyre szóló jegynél 10 százalék, négy vagy több esetén pedig 15 százalék kedvezmény érvényesíthető a vásárlás összegéből. Ráadásul a Zeneakadémia Extra szolgáltatásra regisztráltak ezen felül még további 5 százalék engedményben részesülnek.

A tájékoztató szerint a kamarazene kedvelői bőséges választékból találhatják meg kedvenceiket. A Kamarazene nagyteremre sorozatban például Baráti Kristóf, Várdai István és Fejérvári Zoltán Sosztakovics-estje vagy Frankl Péter és a Kelemen Kvartett közös fellépése várja a közönséget. Folytatódik a vonósnégyes sorozat is (Négyszer négyes), a kamarazenekarokat felvonultató sorozat középpontjában ezúttal Mozart zenéje áll (Mozart+), a Manchester Camerata Takács Nagy Gábor vezetésével és Várjon Dénes zongoraművész közreműködésével lép fel, Baráti Kristóf és Maxim Rysanov a Pannon Filharmonikusokkal, a Svéd Kamarazenekar pedig Martin Frost szólójával.

A Kamarazene karnyújtásnyira című sorozatban például az Auer Trió, a Kodály Vonósnégyes, Prunyi Ilona, Oláh Vilmos, Bársony Péter, Kokas Dóra, Fenyő László, Lajkó István vagy Rohmann Ditta koncertjei közül válogathatunk. A barokk sorozatban újra találkozhatunk Boldoczki Gáborral és Capella Gabetta zenészeivel. A zongorasorozatban Alexander Melnyikov, Farkas Gábor és Berecz Mihály szólóestjére is érdemes figyelni. Újra hallhatjuk Iveta Apkalna orgonajátékát, aki ezúttal J.S. Bach művei mellett mai balti szerzők darabjait szólaltatja meg. Az Összkiadás sorozat Schubert trióival folytatódik, Farkas Gábor és Szabadi Vilmos mellett a Zeneakadémián először lép fel a kitűnő, fiatal francia csellista, Camille Thomas. Az Itt és most sorozatban Vidovszky-retrospektívval, az Amadinda Percussion Projecttel és egy Kocsis Zoltánra emlékező esttel várják a zenekedvelőket, utóbbiban Kirill Gerstein zongoraművész is közreműködik.

Ismét találkozhatunk ifjú tehetségekkel is, például a Bartók Világverseny zongora fordulójának győztese, Szokolay Ádám ad szólóestet. Simon Izabella és Várjon Dénes zongoraművész-házaspár tematikus programja, a novemberi kamara.hu fesztivál ezúttal Proust nagyregénye, Az eltűnt idő nyomában köré szerveződik. A zenekar mesterei című esteken Kobajasi Kenicsiró, Kamp Salamon és Medveczky Ádám vezényli a Nemzeti Ifjúsági Zenekar címmel kitüntetett Zeneakadémia Szimfonikus Zenekarát. Ugyancsak folytatódik az Akusztikus, autentikus sorozat – mások mellett a Pázsint és Tímár Sára koncertjeivel –, a Jazz itt – például Karosi Júlia és muzsikustársai, valamint a Binder Trió estjével –, továbbá a Liszt-kukacok gyermekprogramjai.

A hangversenyeket a mindenkori rendelkezéseknek megfelelően lehet majd látogatni. Jegyek a Zeneakadémia honlapján és jegypénztárában válthatók. Jegyvásárláskor az elmaradt előadások után kapott utalványok is felhasználhatók. A Zeneakadémiához tartozó Liszt Múzeum mától, míg a Kodály Zoltán Emlékmúzeum július 8-tól fogad újra látogatókat, bejelentkezéssel és korlátozásokkal, amelyekről az intézmények honlapján tájékozódhatunk.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.