időjárás 28°C Kornél, Soma 2022. július 3.
logo

Ima az árva gyermekekért verssel és énekkel

Hegedűs István
2021.06.25. 09:09
Ima az árva gyermekekért verssel és énekkel

Neves közreműködőkkel rendeznek jótékonysági estet a ­Batthyány téri Szent Anna-templomban. A Regőczi Alapítványon keresztül megvalósuló karitatív koncert a koronavírus-járvány következtében árván, illetve félárván maradt gyermekek, családok hosszú távú megsegítését tűzte ki célul.

A koronavírus-járvány tombolása csak hazánkban csaknem harmincezer áldozatot követelt. Alig akad olyan család, amely ne lenne érintett valamilyen formában: nagyszülőt, testvért, rokont, máskor közelebbi-távolabbi ismerőst gyászolunk. Egy-egy sorstragédia. De mind közül a legborzasztóbb, ha a család valamelyik, rosszabb esetben mindkét szülőt, családfenntartót elveszíti, hátrahagyva kiskorú gyermeket fél- vagy teljes árvaságban.

Ez utóbbiak megsegítésére jött létre a Regőczi Alapítvány, amelyet Áder János köztársasági elnök álmodott meg és hívott életre. Érzelmi okból szülőt lehetetlen pótolni, az alapítvány ennek ellenére igyekszik – ha a fájdalmán nem is képes – legalább a gyermekek megélhetési gondjain enyhíteni. Célja a hosszú távú gondoskodás, amely akár szociális juttatás, lakhatási támogatás, esetleg ösztöndíj formájában jut el a csonkán maradt családokhoz. „Mai tudásunk szerint több mint négyszáz családról, hatszáz gyermekről kell gondoskodni, mert elveszítették egyik vagy mindkét szülőjüket” – olvasható a karitatív szervezet honlapján.

Borsowski Tibor – az egyházi zene iránt elkötelezett Spirit együttes vezetője – a Regőczi Alapítványnak tett felajánlással, Ima az árva gyermekekért verssel és énekkel címmel szervezett jótékonysági koncertet. 2021. június 26-án neves előadóművészek találkoznak az I. kerület Batthyány téri Szent Anna-templomban, ahová segítőkész embertársainkat várják kulturális kikapcsolódásra. A rendezvény 19 órakor kezdődik.

Az egyházi zenéket, történelmi dalokat, klasszikus zenedarabokat, verseket felvonultató színvonalas műsorban részt vesz Tolcsvay Béla Kossuth-díjas előadóművész, Papp Gyula (Mini, Skorpió, Dinamit, Varga Miklós Band stb.) billentyűs-zeneszerző előadóművész, a Szent Margit gitáros zenekar, Szebelédi Zsolt gitáros, énekes, a Válaszút együttes vezetője, valamint Soltész Enikő zongoraművész. De fellép Nemcsák Károly színművész, a József Attila színház igazgatója, Kilin Ildikó színművésznő, a Mezei Mária Színház volt vezetője, Varga Gábor Vilmos énekes, előadóművész, és persze a már említett Spirit együttes is. A műsor háziasszonya Gönye Anikó, a fővédnökséget Herczeg Anita, a köztársasági elnök felesége vállalta.

A jótékonysági est a Szeretet mindenkié című dal közös eléneklésével zárul.

(A borítóképen a jótékonysági est egyik fellépője, Tolcsvay Béla Kossuth-díjas előadóművész látható. Fotó: Bach Máté)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.