időjárás -4°C Pál 2022. January 25.
logo

Időutazás és nemzetpolitika – bemutatkozott lapunk sorozata a Karc FM-en

2021.10.01. 16:02 2021.10.01. 16:21
Időutazás és nemzetpolitika – bemutatkozott lapunk sorozata a Karc FM-en

Az Időutazás a magyar múltba című Magyar Nemzetes cikksorozatáról is faggatta Balázs D. Attilát Perjés Klára a Karc FM Karcolat című műsorában. Az adást ma este tíz órától ismétli a rádiócsatorna.

A mintegy egyórás, mélyreható riportban a nagyváradi születésű író, újságíró eddigi teljes munkássága terítékre került. A Karcolatban szó esett Balázs D. Attila régi magyar képeslapok iránti szenvedélyéről, gondolatébresztő Magyar Nemzetes sorozatáról, és arról az öt – nemzetstratégiai szempontból is izgalmas – könyvéről, ami ennek az érdeklődésnek köszönhetően látott napvilágot.

A legnyugatibb végvár

1913-ban kelt útra ez a szépségesen színezett fraknói képes levelezőlap, ami alkonyi pompájában mutatja az Esterházyak fészkét.

Az Erdély Anno 1895–1944 album, a Torockó és környéke régi képeslapokon első és második kötete, a Szent László és Nagyvárad régi képeslapokon, valamint az Elrabolt Hungária, a trianoni emlékév történelmi albuma, nemcsak a múlt, de a ma, és a jövő könyve is – derült ki a beszélgetésből. Az ezekben a kiadványokban szereplő, múltunkról mesélő képeslapok pedig a magyar kultúrnemzet csodás leképeződéseinek számítanak minden tekintetben.

Az adást ma, azaz pénteken este tíz órától itt tudják élőben meghallgatni: https://karcfm.hu/elo/

További részletek: https://karcfm.hu/musorok/karcolat/

Borítókép: Balázs D. Attila szeptember 24-én teljes eddig életművét felölelő könyvbemutatót tartott a Józsa Judit Galériában. Az esemény napján készült riportot hallgathatják meg most a Karcolatban. A képen az író és Józsa Judit kerámiaszobrász, művészettörténész, a Magyar Kultúra Lovagja látható. (Fotó: Bakonyi Zoltán)