Jubileumi versmaraton – kulturális csemege irodalombarátoknak a Kossuth rádión és az M5 csatornán

Különleges műsorfolyammal várja az irodalombarátokat november 10-én a Kossuth rádió és az M5 kulturális csatorna a versmaraton napján. Nemcsak az eseményhez köthető beszélgetésekkel, hanem helyszíni bejelentkezésekkel is követik a Kárpát-medence legnagyobb költészet napi rendezvénysorozatát reggel tíztől este tízig.

Magyar Nemzet
Forrás: MTVA2021. 11. 09. 10:21
Forrás: Fortepan/Péterffy István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 A Magyar Írószövetség, a Magyar Napló Kiadó és a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) immár tizedik alkalommal rendezi meg november 10-én a versmaratont, amelyen csaknem száz kortárs költő tizenkét órán át olvassa fel Az év versei 2021 antológiában megjelent alkotásait. A hagyományosan áprilisban, a magyar költészet napjához kapcsolódó eseményt idén a járványhelyzet miatt rendezik meg novemberben, ám ezúttal is a Petőfi Irodalmi Múzeumban, ahol az érdeklődők beszélgetéseket is hallhatnak a szerzőkkel.

A 10 órakor kezdődő és 22 óráig tartó Kárpát-medence legnagyobb költészetnapi rendezvénysorozatát a Kossuth rádióban és az M5 kulturális csatornán is követni lehet.

Már a megnyitó előtt részleteket hallhatnak a programról a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, amelynek vendége lesz a Magyar Írószövetség elnöke. A Napközben már a helyszínről is bejelentkezik, 10.30-tól Bicsák Eszter szerkesztő beszélget a szavalókkal, de a hallgatók megismerhetik a Szaval a suli pályázat nyertesét is. A 15.35-kor kezdődő Kalendáriumot ezen a napon egyedi műsor váltja fel, a versmaraton helyszínéről nemcsak a rádióban hallhatók majd a beszélgetések a költőkkel, hanem

a Kossuth rádió Facebook-oldalán élő közvetítésekkel is nézhető a kulturális esemény.

A Kossuth rádión a versmaratonon elhangzó költeményeket később is lehet majd hallgatni, hiszen esténként folyamatosan közreadják majd a kortárs költők rímbe szedett gondolatait.

Az M5 kulturális csatorna is csatlakozik az irodalmi seregszemléhez, Nehéz Attila a Petőfi Irodalmi Múzeumban tölti a napot, hogy 10-től 22 óráig tudósítson az eseményekről. Az M5 műsorvezetője a nap folyamán többször is tudósít a helyszínről, 13 óra után nem sokkal, 17.20 után pár perccel, illetve a 19 órakor kezdődő Librettóban is. Az M5 Híradója pedig összefoglalóban számol be a kulturális programokról.

 Versmaraton 2021

A Petőfi Irodalmi Múzeumban a programra a belépés ingyenes, korlátozás nélkül látogatható, a szervezők fertőtlenítési lehetőséget, valamint maszkot biztosítanak. Ugyanakkor kérnek minden résztvevőt, hogy tegye meg a szükséges óvintézkedéseket. Javasolják a maszk használatát. A versmaratonon fellépő költők neve óránkénti bontásban ITT elérhető. 

Borítókép: Készülődés egy József Attila-emlékestre 1970-ben (Fortepan/Péterffy István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.