Negyven év, negyven dal, negyven előadó

A tavaly megjelent Bajnok & Zefi 40 című lemez anyaga mellett negyven esztendő rockklasszikusai harsannak fel a Mobilmánia karácsonyi nagykoncertjén, zenész sztárok előadásában.

Magyar Nemzet
2021. 12. 11. 16:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kékesi „Bajnok” László és Zeffer András Zefi nevét nem kell bemutatni a hazai rockrajongóknak. Bajnok & Zefi 40 címmel jelent meg 2020-ban egy jubileumi válogatáslemezük, parádés sztárvendégekkel, amit most egy látványos karácsonyi nagykoncert követ a Budapest Sportarénában.

A pandémia különösen rámutatott arra, hogy milyen törékeny a világunk, és hogy milyen fontos az összefogás. Sehol máshol nem érezhető ilyen szinten a tolerancia, az elfogadás, az összetartozás élménye, mint egy rockkoncerten. Itt valóban nem számítanak a különbözőségek. Azzal, hogy a magyar rockszakma nagyjai összefogtak, és együtt lépnek színpadra, még inkább példát mutatva erősítik az összetartozás fontosságát. Szenteste előestéje még meghittebbé teszi az ünnepi koncertünket, ami reményeink szerint, egy életre szóló élményt nyújt majd mindannyiunknak – olvashatók Zeffer András gondolatai, a lapunkhoz eljuttatott közleményben.

Kékesi „Bajnok” László és Zeffer András Zefi az elmúlt negyven év közös zenekarai (P. Mobil, TRB, RockBand és Mobilmánia) dalaiból választotta ki húsz-húsz szerzeményüket, amiket a Mobilmánia zenészei (Gamsz Árpád, Zeffer András, Kékesi László, Donászy Tibor, Nusser Ernő) mellett neves közreműködőkkel hallhattuk a szenteste előestéjén.

Többek között énekel majd: Charlie, Keresztes Ildikó, Szandi, Pataky Attila, Nagy Feró, Varga Miklós, Takáts Tamás, Kalapács József, Nyerges Attila, Roy, Sipos Péter, Sipos Tamás, Szirota Jennifer, Kálmán György, Rudán Joe, Kiss Zoltán, a hangszeresek között pedig ott lesz, mások mellett Závodi János, Alapi István, Lukács Peta, Fischer László, Frenreisz Károly, Csillag Endre, Bogdán Csaba, Szijártó Zsolti, Cserfalvi „Töfi” Zoltán, Jankai Béla, Horváth Mihály.

 

A koncert alkalmat ad arra, hogy megemlékezzenek két elhunyt kollégájukról, Balázs Fecóról és Tunyogi Péterről, de ünneplésre is jut idő bőven, hogy csak pár születésnapot említsünk: Bajnok 70, Horváth Attila 70, és Pataky Attila tortájára is idén került fel a 70-es szám, míg Frenreisz Károly 75, Závodi János pedig éppen a koncert befejezése napján – szenteste – ünnepli a születésnapját.

Borítókép: Mobilmánia (Forrás: NAP média)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.