Átadták a Bach mindenkinek fesztivál díjait

Kossuth- és Liszt-díjas művészek mellett a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója és az országos rendőrfőkapitány is a Bach mindenkinek fesztivál díjazottjai között van.

Magyar Nemzet
2022. 03. 27. 8:18
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bach mindenkinek fesztiválon évente nagyszerű művészek sora, Johann Sebastian Bachnak, a zene örökbecsű óriásának csodálói és interpretálói adnak felejthetetlen élményt a Kárpát-medencében élők tízezreinek. Természetesen a sok száz fellépőn kívül is rengetegen tesznek a program sikeréért, így aztán mindig nagy és rendkívül felelős feladatot jelent a kuratóriumnak a díjazottak kiválasztása. Az idén sem volt ez másként. A díjakkal tiszteletünket és hálánkat fejezzük ki azoknak, akik különleges teljesítményükkel,  nagyszerű segítségükkel és hosszú távú elkötelezettségükkel állnak hazánk legnagyobb, mindig ingyenesen látogatható komolyzenei fesztiválja mellett

– mondta köszöntőjében Kovács Zalán László tubaművész, a fesztivál igazgatója.  

 A Bach mindenkinek fesztivál vezetősége 2017-ben alapított díjat, három kategóriában: művészi munkásságért, szervezési tevékenységért és támogatói segítségért. A díjat a fesztiválért kiemelkedő aktivitással tevékenykedő művészek, a program előmeneteléért áldozatosan munkálkodó szervezők, valamint a program megszervezését folyamatosan segítő, támogató magánszemélyek és szervezetek kaphatják meg.

 A koncerttel összekötött díjátadó március 24-én volt a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Zenei Gyűjteményének Ötpacsirta Szalonjában. 

A díjazottak

Balogh János országos rendőrfőkapitány; Hoppál Péter karnagy; Medveczky Ádám Kossuth-díjas karmester; Pitti Katalin Liszt-díjas operaénekes; Péli Ildikó fuvolaművész, a BMF szolnoki programjainak szervezője; Velkey György, a Bethesda Református Gyermekkórház főigazgatója.

Csoportkép a díjátadón      Fotó: Bach mindenkinek fesztivál

Az idén a Kárpát-medence több mint 60 településén megrendezett Bach mindenkinek fesztivál március 16-án tartotta nyitókoncertjét. Az egész éves rendezvénysorozat első szakaszában, március végéig máris 150 programot kínál közönségének, köztük olyan különlegességekkel, mint március 27-én, vasárnap 18 órától a nemrég felújított tatai Esterházy-kastélyban a Cantores Ecclesiae Rézfúvós Együttes koncertje vagy például az indiai és magyar népzenészek közreműködésével megvalósuló koncert 2022. március 28-án, hétfőn 19 órától a Budai Vigadóban. 

A programok ingyenesen látogathatók, a helyszínek befogadóképességének függvényében regisztráció szükséges.


Borítókép: Balogh János országos rendőrfőkapitány átveszi a díjat (Fotó: Bach mindenkinek fesztivál)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.