50 év, 50 lemez

A táncházmozgalom indulásának 50. évfordulójára 13 részes sorozatot rögzített a Dankó Rádió, amelyben felidézi az elmúlt fél évszázad 50 legfontosabb kapcsolódó lemezét. Az évforduló napján elérhetővé vált az összes adás a Médiaklikken.

Magyar Nemzet
2022. 05. 09. 14:30
null
Forrás: Youtube
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rendhagyó zenés sorozat indult idén a Dankó Rádió Táncházban című műsorában, amely a magyarországi táncházmozgalom 50. évfordulója alkalmából készült. A 13 részes, 50 éves a táncházmozgalom című széria házigazdája Liber Endre, a Tükrös zenekar zenésze, aki az egyes epizódokban nemcsak a táncházmozgalom történetét eleveníti föl, de folytatja a világviszonylatban is egyedülálló kezdeményezés küldetését: 

élteti a népzenei és tánchagyományokat, egyben felhívja a közönség figyelmét a magyar folklór megőrzésének fontosságára. 

A sorozatban bemutatják, hogy az elmúlt ötven évben milyen utat járt be a mozgalom, beszélnek lemezekről, zenészekről, táncegyüttesekről és megmutatják az autentikus, valamint a hagyományéltető, de új zenéket egyaránt.

A teljes sorozat a táncházmozgalom indulásának 50. évfordulóján elérhetővé vált a Médiaklikken, így több mint 12 órányi új népzenei műsort hallgathatnak meg újra a Dankó Rádió hallgatói.

Borítókép: Próbál a Tükrös zenekar, a cimbalom mögött Liber Endre (Forrás: YouTube)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.