Ismeretterjesztő magazint jelentetett meg a Magyar Nemzeti Múzeum

A hétvégi Múzeumok majálisára időzítve jelent meg A Nemzet Múzeuma című magazin.

2022. 05. 24. 12:48
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hétvégi Múzeumok majálisára időzítve jelent A Nemzet Múzeuma című magazin, a Magyar Nemzeti Múzeum ismeretterjesztő folyóirata.

L. Simon László főigazgató elmondta, hogy két esztendő kényszerű kihagyás után, több mint 15 ezer ember fordult meg a múzeumkertben, akik közül hatezren a múzeumot is felkeresték.

– A magazin első ezer példányát a hétvégén elkapkodták a látogatók – árulta el a főigazgató, aki hozzátette: A Nemzet Múzeuma a nagyközönség számára készült ismeretterjesztő magazin.

E mellett számos rangos tudományos folyóirattal dicsekedhet a múzeum, sőt több tudományos periodika indítását tervezik.

– Fontosnak tartottuk, hogy megszólítsuk a nagyközönséget, ezért jelentettük meg a próbaszámot tízezer példányban, angol és magyar nyelven  – fogalmazott L. Simon László, majd megjegyezte: a világ nagy múzeuminak van hasonló kiadványuk, miként a nemzeti intézményeknek, a Nemzeti Színháznak, az Operaháznak, a Müpának, vagy a Nemzeti Táncszínháznak szintén.

Borítókép: Széchényi Ferenc szobra a Magyar Nemzeti Múzeum kertjében (Fotó: Köztérkép/Göröntsér Vera)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.