Kalotaszeg körül forgott a világ

Tizenegyedik alkalommal rendezte meg a Táncház napját a Hagyományok Háza május 7-én. Az intézmény korábban közzétett, Világraszóló kalotaszegi táncház felhívására hetven videó érkezett.

Magyar Nemzet
2022. 05. 10. 21:00
null
Forrás: Hagyományok Háza
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jeles eseményen a szervezők és a résztvevők az idén ötvenéves táncházmozgalomról is megemlékeztek.

A táncünnep igazi színfoltja volt a Világraszóló kalotaszegi táncház felhívásra beküldött videómontázs bemutatója. A kis moziba Mihó Attila és zenekarának muzsikájára és Kacsó Hanga Borbála énekére készültek a felvételek.

Az áprilisban közzétett felhívásra hetven videó érkezett Magyarországról, a Kárpát-medencéből, Nyugat-Európából, Észak- és Dél-Amerikából, Japánból, Hongkongból, Tajpejből. A filmkockákon gyerekek, tinédzserek, felnőttek és idősek ropták a táncot, a beküldők változatos helyszíneken mutatkoztak be. A kommentek alapján az akció méltó módon kapcsolódott a fél évszázados táncházmozgalomhoz.

Forrás: Hagyományok Háza

A Hagyományok Háza e kezdeményezését az elmúlt évben – a karantén időszakában – indította el, akkor a tizedik Táncház napjára, a Világraszóló széki táncház felhívásra félszáz anyag érkezett be. Ennek sikere nyomán született a Világraszóló kalotaszegi táncház.

A videómontázst ITT nézhetik meg.

Borítókép: Világraszóló zenészek (Forrás: Hagyományok Háza)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.