időjárás 31°C János, Pál 2022. június 26.
logo

Magyarországra érkezett a KOLO szerb tradicionális ének- és táncegyüttes + videók és képgaléria

Magyar Nemzet
2022.05.25. 17:05
Magyarországra érkezett a KOLO szerb tradicionális ének- és táncegyüttes + videók és képgaléria

2022. május 26-án 19 órai kezdettel lesz megtekinthető a Nemzeti Táncszínház nagytermében a KOLO szerb tradicionális ének- és táncegyüttes Sólyomének című táncelőadása, melynek több magyar vonatkozása is van: az előadás rendezője, koreográfusa Mihályi Gábor, zeneszerzője Gera Gábor, zenei szerkesztője Gera Attila, díszlettervezője Árvai György, fénytervezője Fodor Zoltán, a videóanimációt Korai Zsolt készítette.

A Sólyomének / Sokolova pesma mérföldkő a KOLO történetében, és az elmúlt hét év szorgalmas munkájának eredménye. Kifejezi a Vladimir Dekic vezette együttes hagyományőrzés iránti vágyát, de egyúttal azon törekvéseiket is, hogy a hagyományokat vizsgálva, kutatva – és ezeken belül alkotva– megnyissák a teret művészetük fejlődése előtt, és biztosítsák stabil jövőjét.

A táncelőadást – amely rítusokat, szokásokat, hiedelmeket, epikus és lírai népirodalmat, egyetemes szimbólumokat és felismerhető mítoszokat dolgoz fel és közvetít a tánc, a zene és az ének nyelvén – Mihályi Gábor kiváló magyar koreográfus és rendező, a Magyar Állami Népi Együttes vezetője vitte színre.  
A Sólyom szerepét Milica Kukolj, a Fiatalemberét Vukan Sebez táncolja, a narrátorok Andjelka Petrovic, Tijana Grcic és Tamara Vidakovic. Vendégművész: Bojan Krstić Zenekar.
Az előadásra jegyek ITT elérhetők.

Borítókép: Jelenet az előadásból (Fotó: Nemzeti Táncszínház)