időjárás 33°C Pál 2022. június 30.
logo
Esztergom népszerű múzeumai rendhagyó programokkal várják a látogatókat a hétvégén

Mozaik múzeumtúra roadshow Esztergomban

Magyar Nemzet
2022.05.25. 14:01 2022.05.26. 13:32
Mozaik múzeumtúra roadshow Esztergomban

A Mozaik múzeumtúra roadshow keretében kínálnak háromnapos múzeumi programot Esztergomban – közölték a szervezők az MTI-vel. Az érdeklődők történelmi tárlatvezetésen vehetnek részt a Vármúzeumban, a Duna Múzeumban családi napot tartanak, a Babits Mihály Emlékházban múzeumpedagógiai foglalkozásokat szerveznek, és a Balassa Bálint Múzeumban is több tárlatvezetés várja a látogatókat.

A Mozaik Múzeumtúra országjáró roadshow különleges eseményekkel igyekszik fölhívni a figyelmet a magyarországi múzeumok gazdag gyűjteményeire, illetve arra, milyen hasznos és kellemes időtöltés a múzeumlátogatás. A rendezvénysorozat helyszínein egész nap változatos, sokszínű programokkal, múzeumpedagógiai foglalkozásokkal várják a látogatókat. 

A Vármúzeumban este öt órától az érdeklődők megismerkedhetnek Margit királynéval, III. Béla második feleségével és a királyné udvarhölgyeivel, akik bemutatják látogatóknak az esztergomi várat.

A Duna Múzeum szombaton délután két órától családi napot rendez, itt a méhészethez kapcsolódó foglalkozásokkal várják a közönséget. A Mézes Gondolatok időszaki kiállítás bemutatja a méhészkedés technika- és kultúrtörténetét, jellegzetes eszközeit, valamint a méhek világát.
Az idei Mozaik múzeumtúra roadshow különlegessége, hogy a négy intézmény vasárnap 10 és 14 óra között közösen települ ki a Széchenyi térre kézműves foglalkozásokkal, történelmi memóriajátékkal, a Korok és korszakok válogatós játékkal, papírforgó készítéssel, vízzel működő modellekkel.

Borítókép: Látogatók a Duna Múzeumban (Fotó: Tücsök György)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.