időjárás -1°C Vilma 2023. december 5.
logo

Peter Srámek és Korda György közös győzelmével zárult a Csináljuk a fesztivált! döntője

Magyar Nemzet
Forrás: MTVA
2022.05.21. 22:30
Peter Srámek és Korda György közös győzelmével zárult a Csináljuk a fesztivált! döntője

Váratlan fordulatként dupla győzelem született a Duna showműsorának fináléjában: Korda György után Peter Srámekre is rátalált Lady „N”.

Utolsó adásához érkezett szombat este a Csináljuk a fesztivált!, a Duna grandiózus showműsora, amelyben 100 év 60 legjobb slágerét mutatták be sosem látott produkciókban Magyarország sztárelőadói. A döntőben összesen 9 dal versenyzett egymással; a Meseautó című 1934-es zenés film főcímdalától egészen a 2000-es években bemutatkozó, Szállok a dallal című Caramel-slágerig. A sztárelőadók mellett extra produkcióval lepte meg a nézőket a Korda házaspár: új, Pesti mese című dalukat televízióban elsőként a Duna showműsorában adták elő.

A döntős versenyzők   Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A fináléban a szavazás menete átalakult, először csak a közönség adhatta le voksait, majd a végén a zsűritagok is extra pontokat oszthattak ki 4 általuk választott dalra, amivel alaposan megvariálták a végeredményt. Az összesített szavazatok alapján a harmadik helyen az ikonikus LGT-sláger, a Nem adom fel! végzett, amelyet Király Viktor és Freddie párosa adott elő, míg a dobogó második fokára a Gyöngyhajú lány című Omega-dallal Miller Zoltán léphetett fel. Az évszázad elsőszámú slágere a közönség és a zsűri pontszámai alapján egyértelműen a Solymos Antal szövegíró, és Schöck Ottó zeneszerző által megalkotott, Korda György előadásában ismertté vált Lady „N” lett. A Csináljuk a fesztivált! 2022-es győztes sztárelőadója így Peter Srámek. A 45 évvel ezelőtt, 1977-ben megjelent romantikus popdalt a mindössze 28 éves énekes nagy sikerrel vitte színpadra mind az elő- és a középdöntőben, a fináléban pedig az eredeti előadó, Korda György is őszinte elismeréssel gratulált ifjú kollégájának.

Balázs Klári és Korda György       Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A zsűritagok mind egyetértettek abban, hogy hiánypótló és magas színvonalú volt a Csináljuk a fesztivált! 2022-es évada. Balázs Klári úgy fogalmazott, a műsor legnagyobb nyertese az új generáció, akik megismerhették és megszerethették a magyar könnyűzene ikonikus dalait az elmúlt 100 évből. Férje, Korda György szerint pedig mellettük azok a művészek, akik ebben a műsorban is bebizonyították, hogy maradandót tudtak alkotni. Boros Csaba úgy vélte, a döntőben bemutatott mind a kilenc dal ikonikus hazai sláger, amelyek között minden magyar ember találhat kedvencet. Balázs Andi kifejezte háláját, hogy a Duna rögzítette és megőrizte a felejthetetlen pillanatokat, Feke Pál arra hívta fel a figyelmet, hogy ezzel a csatorna kulturális missziót teljesít. Nagy Bogi élete nagy pillanataként emlegette a műsort, amit otthon, a nappalijában is szívesen nézett volna.

A Csináljuk a fesztivált! adásai és az egyes produkciók újranézhetők a Médiaklikken.

Borítókép: Peter Srámek győzelmével zárult a showműsor (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Ma utoljára Csináljuk a fesztivált!

A fináléban még mindig hihetetlenül színes a mezőny: 9 versenydal mérkőzik meg egymással, hogy kiderüljön: kié lesz az évszázad slágere cím.

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.