Ma utoljára Csináljuk a fesztivált!

A fináléban még mindig hihetetlenül színes a mezőny: kilenc versenydal mérkőzik meg egymással, hogy kiderüljön, kié lesz az évszázad slágere cím.

Forrás: BORSONLINE.HU2022. 05. 21. 16:47
Janicsák Veca tündökölt Karády Katalin dalával a színpadon. Fotó: MTI / Balogh Zoltán
Janicsák Veca tündökölt Karády Katalin dalával a színpadon. Fotó: MTI / Balogh Zoltán Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szombat este a végéhez érkezik a Csináljuk a fesztivált! versenye. A 19.35-től a Dunán látható show-ban sztárok adják elő az évszázad legnagyobb slágereit, sőt ma megszületik a legnagyobbak legnagyobbika is, amelyet tíz héten át keresett a zsűri a műsorban.

A nézőket az LGT Nem adom fel című slágere, és a szintén beatkorszakból való Szállj fel magasra, majd a Meseautó és a Hamvadó cigarettavég hívja időutazásra. Kovács Kati Nem leszek a játékszered című slágere korhű lenyomata a magyar táncdalfesztiválos időszaknak, nem különben a Lady „N”, amelyet eredetileg a zsűri elnöke, Korda György énekel.


Az ezredfordulón túli időszakból egyetlen dal jutott el a döntőig: a Szállok a dallal, amely Caramel dala.

A Gyöngyhajú lányt idézi a színpadon a döntőben az Omega, és az István, a király rockopera legendás dala, a Szállj fel, szabad madár! is megelevenedik a műsor záró epizódjában. Izgalmasnak ígérkezik a Csináljuk a fesztivált!, ahol ma kiderül, melyik sláger a show-műsor abszolút nyertese – olvasható a Bors cikkében.

Borítókép: Janicsák Veca tündökölt Karády Katalin dalával a színpadon (Fotó: MTI/ Balogh Zoltán)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.