Sosem látott produkciók a Duna új, grandiózus showműsorában

Elkezdődött a Duna új, grandiózus showműsora, melyben hazai sztárelőadók állnak színpadra sosem látott produkciókkal. A műsor célja a szórakoztatás mellett, hogy az elmúlt évszázad legnagyobb magyar slágerét megtalálhassa a közönség a zsűri segítségével. Az első adásba több évtized dalválogatása került be, a 20-as évektől az 50-es évekig.

Magyar Nemzet
Forrás: MTVA2022. 03. 20. 15:17
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Csináljuk a fesztivált! adásaiban mostantól 10 héten át, évtizedes bontásban és ismert előadók tolmácsolásában, változatlan hangszerelésben, de korszerű hangzásban, valamint fergeteges színpadképpel mutatja be a nézőknek az elmúlt 100 év korszakos dalait. A produkciókat a közönség mellett Balázs Klári és Korda György, Feke Pál, Balázs Andi, Boros Csaba, valamint a Z-generációt képviselő Nagy Bogi értékelik. A Duna két jól ismert arca, Rókusfalvy Lili és Fodor Imre műsorvezetőként irányítják az eseményeket.

Az első adás az egyik legkülönlegesebb forduló volt, mivel több évtized szerzeményeit ölelte fel; a 20-as, 30-as, 40-es és az 50-es évek dalai is megjelentek benne. Ekkoriban a slágereket még a mozi szállította, ezek megidézésében nagyszerű előadók segítettek. A show során az elődöntőkből mindig csak öt produkció juthat tovább a középdöntőbe, és

nem az előadók, hanem a dalok versenyeznek egymással.

 Tóth Gabi a világhírű Seress Rezső-dalt, a Szomorú vasárnapot adta elő     Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Szombaton eldőlt, mely öt előadó számára folytatódhat a versengés. Közös produkciójával Galambos Dorina és Trap kapitány juthatott tovább az ötödik helyen, akik a Haccáré-haccacáré című kabarédalt vitték a színpadra, míg negyedikként Pál Dénest szólították, aki a Csinibaba című slágert adta elő. A dobogó harmadik fokára Janicsák Veca léphetett fel, aki Karády Katalin egyik leghíresebb dalával, a Hamvadó cigarettavéggel nyerte el a szavazatok jelentős részét. A második helyet Tóth Gabi szerezte meg a világhírű Seress Rezső-dallal, a Szomorú vasárnappal,

a forduló elsőszámú nyertese pedig Miklósa Erika és Dolhai Attila lettek, a legendás filmsláger, a Meseautó duettjével.

A show március 26-án, szombaton folytatódik a 60-as évek slágereit felvonultató fordulóval, amelyben újabb sztárelőadók mutathatják meg, hogyan állnak helyt egy zenei idő- és stílusutazásban.

A Csináljuk a fesztivált! korábbi részei, valamint extra tartalmak elérhetők a műsor Médiaklikk-oldalán, valamint a Duna közösségi oldalain.

Borítókép: Miklósa Erika és Dolhai Attila (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.