Veszélyes útra figyelmeztet Vidnyánszky

Valentina Lisitsa ukrán zongoraművésznő lemondott koncertje kapcsán arra figyelmeztette a Hír TV nézőit Vidnyánszky Attila, hogy a kulturális értékek megkérdőjelezése katasztrofális következményekkel járhat.

Magyar Nemzet
2022. 05. 24. 12:53
null
Forrás: HÍr TV
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint arról lapunk is beszámolt, lemondta Valentina Lisitsa koncertjét a Margitszigeti Színház, mert az ukrán zongoraművész az oroszok által elfoglalt Mariupolban adott koncertet. A színház vezetése az ukrán nagykövetasszony tájékoztató leveléből értesült az eseményekről, melynek hatására azonnal szerződést bontottak.


Az eset kapcsán most Vidnyánszky Attila nyilatkozott a Hír TV-nek. Kifejtette, hogy mélységesen elítéli a háborút, azonban az orosz kultúra értékeit, művészeit nem lehet megkérdőjelezni.
Katasztrofálisnak tartom. Az, ami most az orosz kultúra ellen irányul, az egy nagyon hibás történet.
Az én álláspontom a háború kapcsán világos – szögezte le Vidnyánszki. – Borzalmasnak tartom. Ezzel együtt, az orosz kultúra értékeit az orosz művészet nagyságát megkérdőjelezni nem lehet. Ha elindulunk egy ilyen úton, két perc múlva kiradírozzuk a történelmünket, kiradírozzuk a múltunk nagy alkotásait – fogalmazott a Magyar Nemzeti Színház igazgatója. 

Vidnyánszky Attila nyilatkozatát itt lehet megtekinteni. 

Borítókép: Vidnyánszky Attila a Hír Televíziónak nyilatkozott (Fotó: Hír TV)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.