időjárás 36°C Pál 2022. június 30.
logo
A Nemzeti Színház igazgatója szerint az, ami az orosz kultúra ellen irányul, nagyon hibás történet

Veszélyes útra figyelmeztet Vidnyánszky

Magyar Nemzet
2022.05.24. 12:53
Veszélyes útra figyelmeztet Vidnyánszky

Valentina Lisitsa ukrán zongoraművésznő lemondott koncertje kapcsán arra figyelmeztette a Hír TV nézőit Vidnyánszky Attila, hogy a kulturális értékek megkérdőjelezése katasztrofális következményekkel járhat.

Mint arról lapunk is beszámolt, lemondta Valentina Lisitsa koncertjét a Margitszigeti Színház, mert az ukrán zongoraművész az oroszok által elfoglalt Mariupolban adott koncertet. A színház vezetése az ukrán nagykövetasszony tájékoztató leveléből értesült az eseményekről, melynek hatására azonnal szerződést bontottak.


Az eset kapcsán most Vidnyánszky Attila nyilatkozott a Hír TV-nek. Kifejtette, hogy mélységesen elítéli a háborút, azonban az orosz kultúra értékeit, művészeit nem lehet megkérdőjelezni.
Katasztrofálisnak tartom. Az, ami most az orosz kultúra ellen irányul, az egy nagyon hibás történet.
Az én álláspontom a háború kapcsán világos – szögezte le Vidnyánszki. – Borzalmasnak tartom. Ezzel együtt, az orosz kultúra értékeit az orosz művészet nagyságát megkérdőjelezni nem lehet. Ha elindulunk egy ilyen úton, két perc múlva kiradírozzuk a történelmünket, kiradírozzuk a múltunk nagy alkotásait – fogalmazott a Magyar Nemzeti Színház igazgatója. 

Vidnyánszky Attila nyilatkozatát itt lehet megtekinteni. 

Borítókép: Vidnyánszky Attila a Hír Televíziónak nyilatkozott (Fotó: Hír TV)

Mickiewicz Budapesten

Az emlékmű ünnepélyes felavatására május 24-én, kedden, 11 órakor kerül sor a Mickiewicz parkban.

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.