ARTjáró összművészeti fesztivállal ünnepelnek idén is Szolnokon

2002 óta minden évben az ARTjáró összművészeti fesztivállal ünneplik a nagy hagyományú Szolnoki Művésztelep alapítását. Idén ezt még nagyobb büszkeséggel teszik, hiszen hazánk legrégebbi művésztelepe június 29-én 120 éves lesz. A hatalmas művészeti hagyomány, és a magas színvonalú alkotómunka szellemében szervezik meg e jeles alkalomból az eseményt.

Magyar Nemzet
2022. 06. 18. 13:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A program középpontjában a legendák állnak: a 120 éves Szolnoki Művésztelep, Simon Ferenc szobrászművész, aki most lenne 100 éves, a 60 éves Pogány Gábor Benő Munkácsy-díjas szobrászművész, az Európa Kiadó és Hobo. E kultikus személyek és zenekarok adják az idei fesztivál gerincét, melyhez számtalan további igényes művészeti program társul.

Ki kell emelni a Szolnoki Szimfonikus Zenekar koncertjeit, Bajári Levente és Csokán Vivien balettművészek erre az alkalomra készült koreográfiáját, Turczi István és Fekete-Kovács Kornél estjét is. 

Érdemes megemlíteni az ESŐ Irodalmi lap és a Magyar Kultúra magazin bemutatóját, amelyen a legfrissebb lapszámokat ismertetik a szerzők. 

Természetesen az este az önfeledt szórakozásé: koncertek sorával várják a fesztiválozókat a művésztelep utánozhatatlan, varázslatos ősparkjába. Robinzon Cirkusz, Transznomad, Hármashatár-trió, The Airship, és a legendák: az Európa Kiadó és Hobo nagykoncertjét élvezhetik mindkét este a művészet szerelmesei. 

De nem feledkeztek meg a kicsikről sem, Agóra játszóház, kézműves és könyvsarok, Rezonáns mozi, Reptár porta is várja az érkezőket, szombat délelőtt pedig együtt vágják fel a művésztelep 120 szeletes tortáját.

A fesztiválra a belépés ingyenes.

Borítókép: A Szolnoki Művésztelep egy részlete (Fotó: Szolnoki Művésztelep)
 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.