Érdekességek, aktualitások a hazai és nemzetközi rock- és metalszíntérről

A Petőfi rádió a Beatrice Kossuth-díjas frontembere, Nagy Feró és a Petőfi rock című műsora előtt, a nagy múltú hard rock és heavy metal magazinnal, a HammerWorlddel közösen új rockzenei műsort indít. A Petőfi rock x HammerWorld aktualitásokkal és a magazinból is megismert rovatokkal, interjúkkal jelentkezik vasárnaponként 19 és 20 óra között.

Magyar Nemzet
2022. 06. 12. 14:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tavaly megújult Petőfi rádió valamennyi zenei műfajt felvette repertoárjába, így a legújabb popzenék mellett az underground és az elektronikus szcéna előadói is feltűntek a kínálatban, amely júniustól egy aktuális műfaji trendeket és érdekességeket felvonultató műsorral egészül ki, a nagy múltú hard rock és heavy metal magazinnal, a HammerWorlddel közösen új rockzenei műsort indít. 

Kortárs, progresszív könnyűzenei adóként keressük a szakmai kapcsolódásokat, amelyek által naprakészen, magas minőségben kiszolgálhatunk olyan közönségigényeket is, amelyek kifejezetten egy stílusra, hangzásvilágra koncentrálnak

– olvasható Béli Ádám, a Petőfi rádió csatornaigazgatójának gondolatai áll a lapunkhoz eljuttatott közleményben. „Ez a szándék hívta életre a Petőfi és HammerWorld együttműködését. A magyarok érzelmi és zenei világától, nagyon nem állnak távol a keményebb műfajok, a HammerWorld magazin léte és sikerei is ezt bizonyítják. Azzal, hogy ebben a műsorban összebútoroztunk, csatornát nyitottunk az elképesztő szakmai és műfaji tudással rendelkező HammerWorld szerkesztői gárda az általuk képviselt zenei világ és hallgatók között” – részletezte az együttműködés létrejöttét Béli Ádám.

 

A Petőfi rock x HammerWorld műsorvezetője, Cselőtei László, a HammerWorld magazin alapítója és vezető szerkesztője lesz. A médiaszakember számára nem ismeretlen műfaj a rádiózás; az ő nevéhez fűződik a Petőfi rádió 1990 és 1994 között készült Heavy metal híradó című műsora.

Olyan zenéket válogatunk a szinte végtelen kínálatból, amelyek tele vannak dallamokkal, érzelmekkel, könnyen befogadhatóak és szerethetők. Célunk, hogy bemutassuk, milyen sokszínű ez a világ itthon és külföldön egyaránt, milyen értékeket rejt zene és szövegek szempontjából – fogalmazott a közleményben Cselőtei László, akinek műsorvezető-társa Pintér Miklós, a Grungery és a HammerWorld magazin szerkesztője lesz.

A Petőfi rádió programigazgatóságának nyitottsága egy új kezdetet jelenthet a hazai kemény zenei színtér számára

– tette hozzá Pintér Miklós, a Petőfi rock x HammerWorld műsorvezetője.

– Rengeteg az új, fiatal banda, a naptárak tele vannak a műfaj képviselőinek fellépéseivel, a magyar rock- és metalrajongók gond nélkül töltik meg a legnagyobb koncerthelyszíneket Budapesten és vidéken. A műsorban hozzájuk és a más irányból érkező, nyitottabb zenehallgatókhoz fogunk szólni. Sztorikban, a zenekarokhoz kapcsolódó történetekben nem lesz hiány, szórakoztató formában, első kézből fogjuk tálalni az újdonságokat a hazai és nemzetközi rock- és metalszíntérről – összegezte Pintér Miklós.

Borítókép: Cselőtei László (Forrás: Rockbook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.