Gálakoncerttel ünneplik a Cziffra Stiftung 25. születésnapját

A bécsi Cziffra Alapítvány negyedszázados évfordulója alkalmából a Cziffra György-emlékév és a Cziffra Stiftung közös szervezésében Bécsben lép fel június 24-én Balázs János zongoraművész, a Cziffra-emlékév művészeti vezetője, Sárközy Lajos hegedűművész, a Cziffra Fesztivál Tehetség díjasa, Nicole Henter fuvolaművész és Denys Dragan zongoraművész, a bécsi Cziffra Alapítvány kiemelt művészei. A 19 órakor kezdődő hangversenynek a Collegium Hungaricum ad otthont.

Magyar Nemzet
2022. 06. 21. 14:00
Forrás: Cziffra György-emlékév
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bécsi Cziffra Stiftung 1997 óta gondozza Cziffra György szellemi hagyatékát, fáradhatatlanul igyekszik népszerűsíteni a zongoraművész egyedi látásmódját, valamint páratlan lehetőségekkel segíti a hozzá közel álló fiatal tehetségek érvényesülését. A jubileumi hangversenyen olyan művészek köszöntik játékukkal a szervezetet, akik Cziffra szellemiségét képviselik muzsikusként és közszereplőként is, határainkon innen és túl. 

Műsorukra Cziffra-átiratokat és a zongoravirtuóz által is szívesen játszott darabokat válogattak: veretes és könnyedebb táncok, operarészletek, nemzeti motívumok zenei szövetéből formálódik meg a közönség előtt a „nagyromantika” Liszt, Weber, Saint-Saëns és Brahms által képviselt világa. 

A budapesti Cziffra Fesztivál 2017-ben alapította díjait, amelyeknek az erkölcsi és anyagi hozzájárulás mellett fontos célkitűzésük, hogy fellépési lehetőségeket biztosítsanak a fiataloknak, ahogy ez a Cziffra-emlékév nemzetközi együttműködései során is megvalósul. A Cziffra György-emlékév programjai Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész művészeti vezetésével egyedülálló szakmai összefogás keretei között valósulnak meg, számos hazai és külföldi partner áll társszervezőként az események mellett.

A koncertről bővebben Cziffra György-fesztivál honlapján olvashatnak.

Borítókép: a bécsi koncert egyik fellépője, Sárközy Lajos hegedűművész (Fotó: Cziffra György-emlékév)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.