időjárás 22°C Ábrahám 2022. augusztus 16.
logo
Ma kezdődik a Szentendrei Teátrum nyári fesztiválja

István, a király iskolába megy

Bényei Adrienn
2022.06.30. 16:00 2022.07.01. 15:34
István, a király iskolába megy

Szentendrén a Városháza gyönyörű barokk udvara állandó helyszíne idén nyáron a Szentendrei Teátrum előadásainak. A kamara-előadások a Ferenczy Múzeum – korábbi Pajor-kúria klasszicista épületének udvarán lesznek, a nyári színház harmadik játszóhelye pedig a Dunaparti Művelődési Ház kertje, amely gyerekelőadásoknak, felolvasó-színházi esteknek, ifjúsági programoknak ad otthont. Ma kezdődik a Szentendrei Teátrum nyári fesztiválja az István a király iskolába megy című darabbal.

Ma és holnap este a Városháza udvarán Az István a király iskolába megy című produkciót láthatják a nézők a Szentendrei Teátrum égisze alatt. A bemutatót egyhetes tábor előzte meg, ahová az egész Kárpát-medencéből érkeztek gyerekek. Összeköti őket a közös nyelv és kultúra, a zene és a nagyszerű mű szeretete. Így írnak a darabról: – Az István, a király sikere közel negyven éve töretlen. Generációk nőttek fel a zenéjén. Nemrégiben Rosta Mária producer kitalálta, hogy egy újabb generációval ismerteti meg a nemzeti rockoperát. 

Az István, a király iskolába megy programsorozat első állomásán 10-16 éves fiatalok adják elő az ikonikus művet. 

Van olyan gyerek táncos köztük, akinek a nagymamája szerepelt az első előadásokban, Van, aki közel 1500 kilométert utazott Gyimesből, hogy itt lehessen, de közös mindannyiukban, hogy alig várják a bemutatót. Most itt vannak és készülnek 

Feke Pál vezetésével és megmutatják, mit jelent az ő generációjuknak ez a közel negyvenéves ikonikus rockopera.

Közösségi oldalukon így írnak a ma esti előadás helyszínéről: – Akik ismerik igazgatónkat, Lőrinczy Györgyöt, tudhatják, hogy szívesen újítja meg a játszóhelyeinket, így most sem a hagyományos elrendezéssel találkozik majd a néző az előadásainkon. Kihasználva az épület adottságait, a színpad és a nézőtér is más lesz, mint az eddig megszokott.

 

A július elejétől augusztus végéig tartó nyári szezonban a Szentendrei Teátrum négy-öt bemutatót tart, a magyar színházi élet élvonalbeli rendezői és művészei közreműködésével. 

Emellett a színházi évad legsikeresebb zenés és prózai előadásaiból láthat válogatást a közönség. A Teátrum műsorában megtalálhatók magyar és külföldi klasszikus és kortárs szerzők színdarabjai, vígjátékok és drámák, előadóestek, valamint egy-egy opera- vagy musical-előadás is. A színházi előadások mellett jazz, világzenei és komolyzenei koncertek is szerepelnek a kínálatban.

Borítókép: István, a király (Fotó: Art&Lens/SzentendreiTeátrum)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.