időjárás 25°C Pál 2022. június 30.
logo

Jövő héten kezdődik a Zenélő Udvarok-koncertsorozat

Magyar Nemzet
2022.06.21. 19:30 2022.06.22. 22:02
Jövő héten kezdődik a Zenélő Udvarok-koncertsorozat

A Győri Filharmonikus Zenekar sikeresen lezárta izgalmas és kihívásokkal teli évadát, hamarosan útjára indítja nagy sikerű nyári szabadtéri koncertsorozatát. A Zenélő Udvarok program első hangversenyét június 30-án 19 órakor tartja a jól ismert és közkedvelt helyszínen, az Apátúr-ház udvarán.

Vérpezsdítő és lendületes dallamokkal veszi kezdetét a méltán népszerű programsorozat, a kamaraszimfonikus bemutatkozást Rajna Martin vezető karmester dirigálja. Elsőként Haydn A megjutalmazott hűség című korai operájának nyitánya hangzik el, majd a mester Esz-dúr trombitaversenyével a társulat kitűnő szólistája, Vörös Ádám lép a közönség elé, a nyáresti koncertet Mozart Prágai szimfóniája zárja.

Csupa csúcsművel készülünk az első bemutatkozásunkra, kezdődik a nyár, zűrzavaros időket élünk, a programmal hitet teszünk amellett, hogy igenis van harmónia és rend a világban, csak jó helyen kell keresni. A bécsi klasszika mesterművei lelkesítőek, hihetetlen energiákat mozgatnak meg, melyek a társulatot lendületbe hozzák, reméljük, a közönségünket is!

A belváros ismert helyszínein túl a felfedezésre váró impozáns terek is bekapcsolódnak a sorozatba, ahol a kamarazene hangosítás nélkül, saját akusztikai környezetében szólal meg. Augusztusban újra zeneszó tölti meg az Apátúr-ház, a Várkazamata-Kőtár és a Borsos Miklós Múzeum udvarát. A tervek szerint a zeneszerető városlakók előtt megnyitja kapuit a Püspökvár és a Bencés Gimnázium is.

További információkat olvashatnak a Győri Filharmonikus Zenekar Facebook-oldalán.

Borítókép: Az egyik tavalyi koncert (Forrás: Győrplusz.hu)