Szabadtéri koncertek és szakrális előadások a Fatemplom Fesztiválon

Idén is megrendezik a Fatemplom Fesztivált Magyarföldön július 8. és 10. között. A hármas határ térségének különleges atmoszférájú eseményét a szabadtéri koncertek, az irodalmi műsorok és a szakrális előadások teszik igazán egyedivé. Fellép a Csík Zenekar, a Romungro, a Takáts Eszter Duó, a Petruska, a Paso és a Kaláka is. A zenei kínálat mellett három kiállítás várja az érdeklődőket, a programot hagyományosan ökumenikus istentisztelet zárja.

Magyar Nemzet
2022. 06. 21. 21:00
null
Forrás: Fatemplom fesztivál
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Első alkalommal még nem is nevezték fesztiválnak, a Fatemplom ünnepét rendezték meg a templom felszentelésének első évfordulóján. Ez az ünnep mára fesztivállá növekedett, az Őrség egyik kiemelkedő kulturális rendezvényévé, ahol a fatemplomban és a szabadtéri színpadon különböző produkciók váltják egymást. Dzsessz és népzene csendül fel, énekelt versek hangzanak el. Aranyosra festem címmel pedig Halmos Béla tiszteletére nyílik tárlat.

A programsorozatot július 7-én a Romungro Gipsy Band együttes szabadtéri koncertje nyitja. A Pajtában A Szakralitás misztériuma címmel láthatnak kiállítást, míg az esti órákban a Csík zenekar lép színpadra.

Koncertet ad a zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar is, amely egy Beethoven-zongoraverseny elhangzása után a Kaláka együttessel közösen muzsikál. Az est zárásaként Bartók-népzenei feldolgozásokat szólaltatnak meg: Tóth László zongorázik, Bognár Szilvia autentikus népzenét énekel, Szokolay Dongó Balázs pedig fúvós hangszereken játszik.

Forrás: Fatemplom Fesztivál

Július 9-én megnyitják a Korzenszky Richárd emeritus tihanyi perjel fotóit bemutató tárlatot. A koncertsorozat a Neil Young Sétány, Petruska, a Kaláka együttes és a Paso zenekar műsorával folytatódik.

Július 10-én a MH Légierő Zenekar ad szabadtéri koncertet. A fatemplomban ökumenikus istentiszteletet mutatnak be a fellépő művészek, három felekezet közreműködésével. Ezt követően Hit és művészet címmel tartanak fórumbeszélgetést.

Az esemény házigazdái: Rátóti Zoltán és Gryllus Dániel.

A részletes programokról a fesztivál honlapján tájékozódhatnak.

Borítókép: A Kaláka együttes a Fatemplom Fesztiválon (Forrás: Fatemplom Fesztivál)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.