időjárás 34°C Ilona 2022. augusztus 18.
logo

A besúgó álsikere sem segített: itt az HBO bejelentése

Magyar Nemzet
Forrás: Origo.hu
2022.07.04. 21:00 2022.07.04. 21:29
A besúgó álsikere sem segített: itt az HBO bejelentése

Nem készül folytatása a sokak véleménye szerint egyáltalán nem hiteles A besúgó című magyar sorozatnak, bár megpróbálták elhitetni, hogy mindenhol a világon nézik az elképesztően sikeres alkotást – olvasható az Origo.hu cikkében.A produkciót azonban néhány hete eltávolították az HBO Max kínálatból. A döntés hátterében állítólag kizárólag az HBO-nak és az anyacégének, a Warner Bros. Discoverynek az összeolvadása áll, és mint egy ma kiadott sajtóközleményből kiderült: a teljes közép-európai és skandináv régióban leállítják a saját gyártású filmek készítését.

Miközben továbbra is azon dolgozunk, hogy az HBO Maxot és a Discovery+-t egyetlen globális streamingszolgáltatásba egyesítsük, amely a Warner Bros. Discovery tartalmainak széles skáláját kínálja, felülvizsgáljuk a meglévő szolgáltatásaink kínálatát. Ennek a folyamatnak a részeként úgy döntöttünk, hogy eltávolítunk korlátozott mennyiségben néhány saját gyártású műsort az HBO Maxról, valamint leállítjuk az északi és a közép-európai országokban a saját produkciók készítését. Emellett leállítjuk az elmúlt években indult fejlesztéseinket Hollandiában és Törökországban is

– olvasható a Varietyben publikált sajtóközleményben, amelyben egyébként hangsúlyozzák, hogy az említett piacok iránti elkötelezettségük nem változott (vagyis annyira elkötelezettek, de pénzt nem adnak európai filmekre...), és az említett régiókban továbbra is terveznek helyi produkciókat vásárolni harmadik féltől.

A besúgó körül kitaláltak egy hihetetlen keletkezéstörténetet, és egyéb megmosolyogtató részleteket. Az érthetetlen történelmi ferdítések mellett legalább annyira zavart meglehetősen sok nézőt a félamatőr színészi teljesítmények sora gondolva elsősorban a címszereplőt játszó fiatalemberre vagy a KISZ-titkárnőt alakító fiatal nőre.

A cég a francia és a spanyol tartalmakat megkíméli, nyilvánvalóan az említett nyelvterületek mérete miatt, a spanyol produkciók egyébként is rendkívül sikeresek Latin-Amerikában is.

A Warner Bros. Discovery hárommilliárd dolláros adósságot halmozott fel, ez is állhat a költségcsökkentés hátterében.

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: A besúgó című sorozat szereplői (Forrás: Mandiner.hu)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.