Már forgatják a Virtuózok V4+ idei évadát

Elkezdődtek a Virtuózok V4+ komolyzenei tehetségkutató műsor idei évadának felvételei, amelyeket november 25. és december 17. között sugároz a Duna Televízió, valamint további négy ország tévécsatornái.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 07. 21. 22:01
null
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2014-ben indult zenei tehetségkutató 2020-ban vált nemzetközivé Virtuózok V4+ néven, így a verseny indulói már harmadik éve mutathatják be tudásukat a visegrádi négyek országaiban (Magyarország, Csehország, Lengyelország, Szlovákia) és egy csatlakozó országban, amely idén Szlovénia lett. Peller Mariann, a műsor alapító-producere a Virtuózok V4+ csütörtöki sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, a Virtuózok missziója, hogy a komolyzenét közelebb hozza a nagyközönséghez fiatal tehetségek felkarolásával. Ezt a törekvést emelik magasabb szintre világsztárok közreműködésével, akik közül a legfontosabb Plácido Domingo operaénekes, karmester csatlakozása volt.

Idén először nem kizárólag a klasszikus zene csillagai, hanem a nemzetközi zeneművészet egyéb nagy nevű szereplői is helyet kapnak a zsűriben: mások mellett Stjepan Hauser horvát csellóművész, Pablo Sainz Villegas spanyol gitárművész, Harvey Goldsmith nemzetközi koncertpromóter, a Live Aid alapítója, Steven Mercurio amerikai karmester és zeneszerző, valamint a döntőben Plácido Domingo.

Stjepan Hauser a Magyar Állami Operaházban megrendezett eseményen elmondta, hogy alapítványa a Virtuózokkal együttműködésben részt vesz majd az ifjú zenei tehetségek felkutatásában.

Az évad lezárásaként idén különkiadással is jelentkezik a Virtuózok december 19-én élőben a Magyar Állami Operaházból, ahol neves művészdinasztiák ifjabbik tagjai, mások mellett Plácidó Domingo Jr. és Matteo Bocelli ülnek a zsűriben.

Plácidó Domingo Jr. a sajtótájékoztatón felidézte, hogy ő szerezte a műsor főcímzenéjét, és tavaly mentorként vett részt a tehetségkutatóban. Matteo Bocelli énekes, Andrea Bocelli fia pedig megjegyezte, hogy mivel még ő maga is tanulmányait végzi, átérzi a fiatalok helyzetét és az ifjú tehetségek felkarolásának fontosságát.

Borítókép: Stjepan Hauser horvát csellóművész és Pablo Sainz Villegas spanyol gitárművész játszik a Virtuózok V4+ sajtótájékoztatóján (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.