Megkezdődött a Cseh Tamás művészeti pályázat közönségszavazása

A Cseh Tamás örökségét méltató művészeti pályázatra rengeteg érdekes, minőségi alkotás érkezett be. A zsűri összesen 31 pályamunka közül választotta ki a legjobb tíz alkotást, s most a közönség is szavazhat az általa legjobbnak ítélt pályázatról.

Magyar Nemzet
2022. 07. 15. 14:22
null
Fotó: MTI/Nándorfi Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A művészeti pályázatot Cseh Tamás Kossuth-díjas énekes, zeneszerző, előadóművész szellemi hagyatékát a jelenkor és a jövő nemzedéke számára méltó módon közvetíteni képes műalkotás megvalósítására írták ki. A pályázat célja, hogy a kerület egykori lakója, Cseh Tamás emlékét ápoló és szellemi örökségét képviselő képzőművészeti alkotások szülessenek kortárs művészek keze által.
Az alkotók sokféleképp közelítették meg Cseh Tamás örökségét: többen a legendás énekes portréját ábrázolták különböző technikákkal, míg mások inkább a dalokra koncentráltak, vagy azok mondanivalóját dolgozták fel alkotásukban.


A zsűri az első körben azt a tíz alkotást választotta ki, amely továbbjut a második fordulóba, és részt vesz a közösségi oldalon megtartott közönségszavazáson is. A 2. fordulóba jutott alkotások Arató Eszter, Lévay Jenő, Krajcsovics Károly, Rósa Márta, Mayer István, Szabó Kata, Szentgyörgyvölgyi Gábor és Takács Máté pályázata, valamint Tóth Xénia két műve.
A továbbjutó tíz alkotás eredeti példányát a Budavári Önkormányzat aulájában tekintheti meg a közönség július 20-tól, az alkotások digitális képmása pedig már elérhető a Budai Vároltalmazó Közalapítvány közösségi oldalán. 
Az alapítvány Facebook-oldalán az egyes művekre adott lájkok száma alapján dől el, hogy a tíz közül melyik alkotás kapja meg a közönségdíjat.
A legjobb három alkotásról augusztus 7-ig döntenek a zsűri tagjai, és ezen a napon közzé is teszik az eredményt. A díjátadót a tervek szerint augusztus 20-án tartják.
A következő években a szervezők újabb, hasonló művészeti pályázatokkal szeretnének hozzájárulni a kerület hírességei emlékének az ápolásához, valamint izgalmas, látványos eszközökkel akarják ráirányítani a figyelmet a környék történelmi és kulturális örökségeire.

Borítókép: Cseh Tamás (Fotó: MTI/Nándorfi Máté)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.