Rudan Joe-koncerttel vár az Őrzöm a lángot tábor

Rockzene, irodalom, íjászat, hagyományőrzés – idén másodszor rendezik meg az Őrzöm a lángot zenei és kulturális tábort július 22–24-én a püspökhatvani Pince Clubban.

Magyar Nemzet
2022. 07. 12. 12:24
null
Fotó: Pintér Gábor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Váctól harminc kilométerre, autóval alig fél órányira lévő Püspökhatvanban idén második alkalommal rendezik meg az Őrzöm a lángot kulturális és zenei tábort, a hasonló nevű programsorozat központi rendezvényét. A szervezők kiemelt céljuknak tekintik, hogy a fiatalabb nemzedékekkel megismertessék a hagyományainkra épülő értékeinket, és hangsúlyozzák, hogy a tábor egyben Kárpát-medencei találkozó is, amelyre minden elszakított területről érkeznek előadók és vendégek.

Ez egy zenei és kulturális rendezvény, ahol lehetőség szerint teret kívánok adni az összes magyarlakta régió valamilyen formájú képviseletére, ezzel is erősítve nemzeti összetartozásunkat. Aki eljön az Őrzöm a lángot táborba, az erős és valódi „magyarságpillanatot” élhet át – mondta Fábián Zoltán gitáros-énekes, a tábor főszervezője.

A kétnapos rendezvényen fellép Rudán Joe (a Pokolgép és P. Mobil exfrontembere), Ézsiás Péter a Historica zenekarból, valamint Fábián Zoltán&Juhász Róbert (Firkin) adnak elő akusztikus koncertet. Fellép továbbá a Mad-Ness zenekar, a Chrome RT, valamint a BorzsaVári népzenekar Kárpátaljáról.

Fotó: Pandák

A kulturális programok közül kiemelkedik Pataki Tamás erdélyi író legújabb könyvének, a Hazatért Hungáriának a bemutatója, valamint Thököly Vajk szilágysági és Tóth Zoltán felvidéki költő előadásai. Az eseményen előadást tart a péceli Wass Albert Társaság és a Patrióták közössége is megismerteti sokrétű tevékenységét. A gyermekekről sem feledkeznek meg a rendezvény szervezői: a résztvevők állandó programként kipróbálhatják a fafaragást, melyet Kincses János szilágysági fafaragó oktat, illetve az íjászatot és jurtaállítást a Horka Íjászainak segítségével, a Hajni&Tomi fellépőpáros pedig gyerekkoncerttel készül.

A II. Őrzöm a lángot táborba minden nemzedéket szívesen várnak, a kiskorúaktól a szépkorúakig mindenki megtalálhatja a számára értékes programot. A tábor házirendjét rendkívülien fogalmazták meg a szervezők, mely mindössze ennyiből áll: „Tégy valami jót”. Ennek jegyében minden táborba belépő személy kap egy cetlit, ahová felírhatja a rendezvény idején tett jó cselekedetét; a tábor zárásaként a gyermekek felolvassák a tábortűznél a jó cselekedeteket.

Részletes információkat a tábor honlapján, illetve Facebook oldalán találhatnak az érdeklődők.

 

Borítókép: Jelenet a tavalyi táborból (Fotó: Pintér Gábor)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.