Mátyás 2024. február 24.
logo
A résztvevők erős és valódi „magyarságpillanatot” élhetnek át

Rudan Joe-koncerttel vár az Őrzöm a lángot tábor

Magyar Nemzet
2022.07.12. 12:24 2022.07.12. 12:40
Rudan Joe-koncerttel vár az Őrzöm a lángot tábor

Rockzene, irodalom, íjászat, hagyományőrzés – idén másodszor rendezik meg az Őrzöm a lángot zenei és kulturális tábort július 22–24-én a püspökhatvani Pince Clubban.

Váctól harminc kilométerre, autóval alig fél órányira lévő Püspökhatvanban idén második alkalommal rendezik meg az Őrzöm a lángot kulturális és zenei tábort, a hasonló nevű programsorozat központi rendezvényét. A szervezők kiemelt céljuknak tekintik, hogy a fiatalabb nemzedékekkel megismertessék a hagyományainkra épülő értékeinket, és hangsúlyozzák, hogy a tábor egyben Kárpát-medencei találkozó is, amelyre minden elszakított területről érkeznek előadók és vendégek.

Ez egy zenei és kulturális rendezvény, ahol lehetőség szerint teret kívánok adni az összes magyarlakta régió valamilyen formájú képviseletére, ezzel is erősítve nemzeti összetartozásunkat. Aki eljön az Őrzöm a lángot táborba, az erős és valódi „magyarságpillanatot” élhet át – mondta Fábián Zoltán gitáros-énekes, a tábor főszervezője.

A kétnapos rendezvényen fellép Rudán Joe (a Pokolgép és P. Mobil exfrontembere), Ézsiás Péter a Historica zenekarból, valamint Fábián Zoltán&Juhász Róbert (Firkin) adnak elő akusztikus koncertet. Fellép továbbá a Mad-Ness zenekar, a Chrome RT, valamint a BorzsaVári népzenekar Kárpátaljáról.

Fotó: Pandák

A kulturális programok közül kiemelkedik Pataki Tamás erdélyi író legújabb könyvének, a Hazatért Hungáriának a bemutatója, valamint Thököly Vajk szilágysági és Tóth Zoltán felvidéki költő előadásai. Az eseményen előadást tart a péceli Wass Albert Társaság és a Patrióták közössége is megismerteti sokrétű tevékenységét. A gyermekekről sem feledkeznek meg a rendezvény szervezői: a résztvevők állandó programként kipróbálhatják a fafaragást, melyet Kincses János szilágysági fafaragó oktat, illetve az íjászatot és jurtaállítást a Horka Íjászainak segítségével, a Hajni&Tomi fellépőpáros pedig gyerekkoncerttel készül.

A II. Őrzöm a lángot táborba minden nemzedéket szívesen várnak, a kiskorúaktól a szépkorúakig mindenki megtalálhatja a számára értékes programot. A tábor házirendjét rendkívülien fogalmazták meg a szervezők, mely mindössze ennyiből áll: „Tégy valami jót”. Ennek jegyében minden táborba belépő személy kap egy cetlit, ahová felírhatja a rendezvény idején tett jó cselekedetét; a tábor zárásaként a gyermekek felolvassák a tábortűznél a jó cselekedeteket.

Részletes információkat a tábor honlapján, illetve Facebook oldalán találhatnak az érdeklődők.

 

Borítókép: Jelenet a tavalyi táborból (Fotó: Pintér Gábor)


 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.