időjárás 13°C Ferenc 2023. október 4.
logo
Kézműves-foglalkozásokkal és kerekasztal-beszélgetéssel várják az érdeklődőket

Holnap kezdődik a Divat & Design Fesztivál

Lengyel Emese
2022.08.19. 15:17 2022.08.19. 15:48
Holnap kezdődik a Divat & Design Fesztivál

A Szent István-napi rendezvénysorozat egyik programelemként indul útjára holnap a Divat& Design Fesztivál, melynek a Bálna Budapest ad otthont. A kétnapos eseményen az érdeklődők többek között fenntarthatósági programokon, táska-, ékszer- vagy ruhakészítő workshopokon vehetnek részt.

A Divat & Design Fesztivál szervezőinek egyik fő célja, hogy a programokon minél több hasznos, de élményszerű ismeretanyagot adjon át a divat és dizájnipar iránt érdeklődő gyermekek és felnőttek számára egyaránt.

A magyar divat- és formatervezőkkel augusztus 20-án és 21-én 10 órától egészen 18 óráig ismerkedhetünk meg. A legtöbb workshop előzetes regisztrációhoz kötött, érdemes azért szemezgetni a programkínálatban, hiszen még könnyen találhatunk szabad helyeket.

Változatos az élményközpontú kézműves-foglalkozások tematikája: bepillanthatunk a divatszabó szakma rejtelmeibe egy újrahasznosításra fókuszáló varrósarokban, valamint megismerkedhetünk a gyapjúfilc alkalmazási lehetőségeivel vagy éppen az asztalosmesterség, a táska- és ékszerkészítés szépségeivel is.

A kreatív programokon túl számos tematikus kerekasztal-beszélgetésen vehetnek részt a vendégek. Szombaton 13 órától a magyar fotózás múltja, jelene és jövője kerül a beszélgetés fókuszába. Ezt követően 15 órától a szakértők a kreatívipar metaverzumban betöltött szerepéről értekeznek. Vasárnap szintén 13 órától kezdődnek a figyelemfelkeltő előadások, elsőként a szakmaváltás kihívásairól, majd pedig a bőr- és üvegművészetben rejlő innovációról és hagyományról beszélgetnek a meghívottak. A programoknak köszönhetően közvetlenebb kapcsolat, valódi párbeszéd alakulhat ki a szakmában dolgozók és a hazai dizájnipar iránt érdeklődők között.

Az élményközpontú workshopokon és a hasznos beszélgetéseken túl a hétvégén a Bálna Budapestben található Budapest Select pop-up üzletben és a kiállítótérben a Divat & Design Fesztiválra látogatóknak lehetőségük van meg is vásárolni a magyar divat- és formatervezők termékeit.

A Divat & Design Fesztivál eseményeit a Szent István-napi eseménysorozat honlapján ITT találják.

A kerekasztal-beszélgetésekről ITT tájékozódhatnak.

Borítókép: 360 Design Budapest kiállítás (Fotó: Horváth Ádám)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.