időjárás 12°C Jeromos 2022. szeptember 30.
logo

Könyveik a 21. századi tudásbázis építését szolgálják

Forrás: PALLAS ATHÉNÉ KÖNYVKIADÓ
2022.09.22. 11:33 2022.09.23. 19:38
Könyveik a 21. századi tudásbázis építését szolgálják

Az ötödik a születésnapját most ünneplő Pallas Athéné Könyvkiadó fennállása alatt 146 nemzetközi sikerkönyvet adott ki: 25-öt a közgazdaságtan-pénzügy; 46-ot a geopolitika; 70-et a menedzsment; 5-öt pedig a fenntartható fejlődés témaköréből. Ezek között 23 hazai szerző műve is megtalálható. Az évforduló napján jelent meg az On the Edge of Times című kötet, amelynek szerzője Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke. 2019 szeptemberétől idén májusig találkozhattak a jegybankelnök „100 Words” című cikksorozatával, amelyben aktuális gazdaságpolitikai, gazdaságelméleti és geopolitikai kérdéseket járt körbe. Az elmúlt években a kiadó védjegyévé vált, hogy minden egyes kötetüket szakértők közreműködésével, nyilvános eseményen mutatnak be az érdeklődőknek, e hagyomány ez alkalommal is folytatódott – áll a Pallas Athéné Könyvkiadó sajtóközleményében.

A Pallas Athéné Könyvkiadó 2017-ben azért jött létre, hogy könyveikkel a legújabb és legfontosabb kutatások eredményeit hozzák el Magyarországra a világ legrangosabb akadémiai hátterű kiadóinak gondozásából, mindezt a közgazdaságtan-pénzügy, a geopolitika, a menedzsment és a fenntartható fejlődés tématerületeiről. Ugyanakkor a magyar szellemi örökségek és tudásbázis megőrzése is missziójuk részét képezi.

Nagy büszkeség számunkra, hogy egyre több kiváló hazai szerző is szerepel a megjelenési listánkon 

­– emelte ki Cseh Katinka ügyvezető igazgató. Emellett saját, angol nyelvű köteteikkel a nemzetközi könyvpiacon is jelen vannak. 

„Könyveinkkel tudásbázist építünk, amely nemcsak a jelent szolgálja, hanem befektetés a jövőbe is. Ennek érdekében kiváló kapcsolatot ápolunk a világ élvonalába tartozó egyetemi műhelyekkel, például a Cambridge, a Harvard, az MIT (Massachusettsi Műszaki Egyetem), a NUS (National University of Singapore), az Oxford, a Princeton, a Stanford vagy a Yale könyvkiadóival, valamint számos nemzetközi presztízsű egyéb tudományos kiadókkal.” 

A közleményből kiderül, hogy a PABooks feladatának tartja a hazai közgazdasági örökség értékeinek felmutatását is. Ennek jegyében mutatják be Kopátsy Sándor több mint fél évszázadot felölelő munkásságát. Eddig négy kötetét jelentették meg.

Az elmúlt öt év alatt a kiadó védjegyévé váltak a könyvbemutatók, hiszen minden új kötetet nyilvános rendezvényen prezentálnak az érdeklődőknek. Ezekről podcast vagy videó is készül, amelyek bármikor visszanézhetők a kiadó közösségimédia-oldalain.

Cseh Katinka ügyvezető igazgató elmondta, hogy az ünnepi könyvmegjelenés mellett születésnapi meglepetéssel is kedveskednek az olvasóknak: öt sikerkönyvük szerzőivel készítettek egy-egy tartalmas villáminterjút – írják.

A Ruth DeFriesszel (Mit tenne a természet?), Csizmadia Norberttel (Geofúzió), Horváth Leventével (A kínai geopolitikai gondolkodás), John Komlóssal (A valójában létező gazdaság és az emberarcú kapitalizmus alapjai), illetve Jonathan Passmore-ral (Így lehetsz coach! – hamarosan megjelenő kötet) készített podcastjaik már elérhetők a kiadó Facebook-oldalán és a podcastcsatornáján (a Spotify- és az iTunes-platformokon).

Borítókép forrása: Pallas Athéné Könyvkiadó

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.