Szakály Sándor kapta idén a Szer Üzenete díjat

A 2007-ben, Árpád vezér halálának 1100. évfordulóján az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark által alapított kitüntetést évről évre – püspöki szentmise keretében – olyan keresztény magyar emberek kapják, akik életükkel, munkájukkal a magyarság javának, egységének előmozdításáért fáradoznak.

Faggyas Sándor
2022. 09. 05. 19:29
null
Fotó: Mátrai Dávid
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Igazi meglepetés volt számomra, és természetesen nagyon örülök neki – fogalmazott a díjjal kapcsolatban Szakály Sándor.

Számos szakmai elismerést, díjat kaptam már, de ennek a kitüntetésnek az értékét az adja, hogy ezt az egyik legjelentősebb nemzeti emlékhelyünk vezetősége ítélte nekem. Így olyan kiváló magyar művészek, tudósok, sportolók, egyházi és közéleti személyiségek – hogy csak néhány nevet említsek: Balczó András, Böjte Csaba, Csete György, Grosics Gyula, Mádl Dalma, Nemeskürty István, dr. Papp Lajos – társaságába kerültem, akik közösségteremtő, példamutató életükkel segítenek Ópusztaszer üzenetét – hit, megmaradás, hűség, hazaszeretet – mind több emberhez eljuttatni.

A Szer Üzenete díjhoz tartozó gyűrű. Fotó: Evike

Az ünnepélyes eseményen az is elhangzott, hogy a Veritas Történetkutató Intézet és Levéltár főigazgatója amellett, hogy történelmet kutató, oktató egyetemi tanár és sokoldalú közéleti és ismeretterjesztő tevékenységet folytat, mint a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság elnökhelyettese komoly kapcsolatot ápol az ópusztaszeri emlékparkkal. 

Szakály Sándor évek óta segíti az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark munkáját is. Többek között az ő hathatós közbenjárásának köszönhetően valósult meg 2016-ban, az emlékpark szabadtéri néprajzi gyűjteményében megtekinthető Kakastollas múlt című, első állandó magyar csendőrkiállítás

– hívta föl a figyelmet a történész értékes munkájára laudációjában Tóth István.

Borítókép: Szakály Sándor dolgozószobájában (Fotó: Mátrai Dávid)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.