Vigh Andrea szólóestjével kezdődik a 24. Gödöllői Nemzetközi Hárfafesztivál

Sokszínű koncertekkel várja a közönséget az MVM koncertek a 24. Gödöllői Nemzetközi Hárfafesztiválon, a Grassalkovich-kastélyban október 6. és 9. között. A rendezvényen a hangszer művészeinek legkiválóbb hazai és nemzetközi képviselői lépnek fel. Két regisztrációhoz kötött, ingyenesen látogatható családi programot is kínálnak a szervezők, mely során fiatal hárfás tehetségek mutatkoznak be, emellett gyerekeknek szóló hárfabemutatóval is készülnek.

Magyar Nemzet
2022. 09. 28. 10:00
null
Fotó: posztos janos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Október 6-án, csütörtökön 19 órakor Vigh Andrea, a fesztivál művészeti vezetője ad koncertet A romantikus hárfa címmel, melyen Cabezón, Croft, Donizetti, Glinka, Csajkovszkij és Smetana műveiből hallgathatnak válogatást. Pénteken este Farkas Mira Drahos Rebeka fuvolaművésszel Debussy, Glinka, Parish Alvars és Fauré műveit tűzi műsorra.

Szombaton délelőtt 11 órakor ingyenes koncert keretében fiatal tehetségek, Bajcsay Zsófia, Ferge Liza, Szőllősy Vágó Panna és Eugenia Alfier mutatkoznak be, míg 19 órakor Polónyi Ágnesnak, a Budapesti Fesztiválzenekar szólóhárfásának estjén Cage, Szokolay Sándor, Granados és Debussy műveiből hallhatnak válogatást.

Alexander Boldachev hárfaművész. Fotó: 24. Gödöllői Nemzetközi Hárfafesztivál

Vasárnap délelőtt 11 órakor Vigh Andrea és Gulyás Csilla ingyenes hárfabemutató koncertjén a gyermekek vehetik birtokukba a fesztivált, este pedig Alexander Boldachev, a világ egyik legkeresettebb hárfaművészének szólóestje zárja a rendezvényt. 

A különleges est műsorán Bach, Rossini, Prokofjev és Arvo Pärt műveit követően Boldachev saját szerzeményeit, de XX. századi pop-rock slágereket, így a Scorpions és a OneRepublic dalainak látványos átdolgozását is meghallgathatják az érdeklődők.

Idén sem maradhat el a hárfakiállítás, ahol a fesztiválra kilátogató felnőttek és gyerekek egyaránt megtekinthetik a Camac hárfagyár különleges hangszereit.

Az ingyenes délelőtti koncertekre regisztrálni az [email protected] e-mail-címen tudnak.

Borítókép: Vigh Andrea hárfaművész, a 24. Gödöllői Nemzetközi Hárfafesztivál művészeti vezetője (Fotó: Posztós János)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.