A Lord együttes előtt tiszteleg a Magyar Posta

Posta- és rocktörténeti mérföldkő az a magyar rockklasszikusokat bemutató bélyegsorozat, amelynek legújabb tagja a Lord együttesről szól.

Magyar Nemzet
Forrás: ERDON2022. 10. 09. 11:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két évvel ezelőtt bélyegen örökítették meg az Omega Gyöngyhajú lány című slágerét. Ez volt a Magyar rockklasszikusok című sorozat első tagja, amelyet tavaly az ötvenéves LGT zenekarról megjelentetett hasonló, korong formájú bélyeg követett. Idén a szintén fél évszázados jubileumát ülő Lord lépett a halhatatlanság felé azzal, hogy ők is bélyegre „költöztek” – olvasható az Erdon erdélyi hírportálon. 

Mint írják, a legendás hazai rockzenekarokat felvonultató hivatalos bélyegsorozat valódi mérföldkő. Az ötlet Bese László Jozé, a Magyar Pink Floyd Klub vezetője fejéből pattant ki. Bese egykor maga is gyűjtött bélyeget, méghozzá komolyabb szinten, így természetesen ez a kötődés, valamint a hazai rockzene iránti tisztelet is közrejátszott az ötlet tető alá hozásában.

Bese 2018-ban egyesítette erejét Benkő Lászlóval, az Ome­ga hajdani billentyűsével, és lobbizták ki, hogy végre idehaza is elstartolhasson egy ütős rockzenei bélyegsorozat, amely emléket állít a legnagyobb klasszikusainknak. A szervezéssel párhuzamosan elkezdődött a bélyegek tervezése is, ám a dolog akkor kezdett el csak igazán beindulni, amikor 2019 elején megkeresték az ötlettel Marozsán Imrét, a Magyar Posta filatéliai osztályának akkori vezetőjét, aki gyakorlatilag sínre tette a sorozatot.

Egy harmincdarabos rockzenei sorozat tervét tették le a Magyar Posta asztalára. Benne az összes alapvető hazai rockklasszikussal, az Illéstől a Taurusig, a Minitől a P. Mobilig. Azt szeretnék, hogy azok a produkciók, amelyek kiállták az idők próbáját, amelyek tényleg beépültek a néplélekbe, a kultúránkba, azokat kerüljenek végre oda, ahová valók. Arra a szintre, ami megilleti őket.

Borítókép: Lord zenekar (Forrás: az együttes honlapja)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.