időjárás 12°C Emőke 2023. március 23.
logo

Október 23-án is Sétatörténelem Bagi Ivánnal

Magyar Nemzet
2022.10.12. 19:30
Október 23-án is Sétatörténelem Bagi Ivánnal

A Sétatörténelem internetes kisfilm izgalmas vizuális élményt nyújt minden korosztály számára, méghozzá úgy, hogy a fiatalabbak élményszerűen és jókedvűen ismerhetik meg hazánk történelmi értékeit, jelen esetben az ötvenhatos forradalom időszakát.

A népszerű humorista, a 2019-ben Karinthy-gyűrűvel kitüntetett Bagi Iván, Duhonyi József producerrel összefogva álmodta meg a Sétatörténelem című interaktív, kisfilmsorozatot, melynek keretében virtuális sétákon tárulnak fel a magyar történelem ismert és titokzatos eseményei.

 

1956. október 23-ról szól a sorozat harmadik epizódja, amely megtekinthető a Videa.hu portálon. Bagi Ivánt ezúttal is egy jól ismert standupos, a történelem szakon diplomázott Szép Bence kíséri el útján. Az érdekes beszélgetés, nemcsak humorral fűszerezi és teszi érdekessé a nevezetes nap bemutatását, hanem olyan fontos kérdésekre is válaszokat kaphatunk, mint például, hogy pontosan mikor és hol voltak az első összecsapások a hatalommal 1956 őszén? Tényleg harcoltak lekvárral a szovjet páncélosok ellen a forradalmárok?

A humorista páros a „sétafilm” műfaját meghonosítva küldetésének érzi, hogy a fiataloknak izgalmasan mutassa be a nevezetes napon történteket, és ami mögöttük van.

Bagi Iván örömmel nyilatkozott az unikális kisfilmsorozatról:

Remélem, hogy ezzel a fiatalos, laza kisfilmmel, sokkal közelebb tudjuk hozni a diákokhoz a magyar történelmet. Elárulom, hogy diákként egy időben nekem rosszul ment a történelem. Ha ilyen vicces kisfilmekből tanulhattam volna, talán hamarabb megkedvelem a törit, és jobb jegyeket kapok.

Borítókép: Bagi Iván és Szép Bence (Forrás: You and Media Management)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.