Október 23-án is Sétatörténelem Bagi Ivánnal

A Sétatörténelem internetes kisfilm izgalmas vizuális élményt nyújt minden korosztály számára, méghozzá úgy, hogy a fiatalabbak élményszerűen és jókedvűen ismerhetik meg hazánk történelmi értékeit, jelen esetben az ötvenhatos forradalom időszakát.

Magyar Nemzet
2022. 10. 12. 19:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A népszerű humorista, a 2019-ben Karinthy-gyűrűvel kitüntetett Bagi Iván, Duhonyi József producerrel összefogva álmodta meg a Sétatörténelem című interaktív, kisfilmsorozatot, melynek keretében virtuális sétákon tárulnak fel a magyar történelem ismert és titokzatos eseményei.

 

1956. október 23-ról szól a sorozat harmadik epizódja, amely megtekinthető a Videa.hu portálon. Bagi Ivánt ezúttal is egy jól ismert standupos, a történelem szakon diplomázott Szép Bence kíséri el útján. Az érdekes beszélgetés, nemcsak humorral fűszerezi és teszi érdekessé a nevezetes nap bemutatását, hanem olyan fontos kérdésekre is válaszokat kaphatunk, mint például, hogy pontosan mikor és hol voltak az első összecsapások a hatalommal 1956 őszén? Tényleg harcoltak lekvárral a szovjet páncélosok ellen a forradalmárok?

A humorista páros a „sétafilm” műfaját meghonosítva küldetésének érzi, hogy a fiataloknak izgalmasan mutassa be a nevezetes napon történteket, és ami mögöttük van.

Bagi Iván örömmel nyilatkozott az unikális kisfilmsorozatról:

Remélem, hogy ezzel a fiatalos, laza kisfilmmel, sokkal közelebb tudjuk hozni a diákokhoz a magyar történelmet. Elárulom, hogy diákként egy időben nekem rosszul ment a történelem. Ha ilyen vicces kisfilmekből tanulhattam volna, talán hamarabb megkedvelem a törit, és jobb jegyeket kapok.

Borítókép: Bagi Iván és Szép Bence (Forrás: You and Media Management)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.