Valójában augusztus 20-án történt az államalapítás?

Interaktív, történelmi kisfilmsorozatot indított Bagi Iván.

Magyar Nemzet
2022. 08. 15. 14:31
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ki ne ismerné hazánkban Bagi Iván nevét, aki az elmúlt két és fél évtized egyik legjobb és legsikeresebb hazai humoristái közé tartozik, sőt mi több; munkásságát 2019-ben Karinthy-gyűrűvel is elismerték.

A népszerű humorista Duhonyi József producerrel összefogva álmodta meg a Sétatörténelem című interaktív, történelmi kisfilmsorozatot, amelyben a hazai fiataloknak mutatják be Magyarország nemzeti ünnepeit, izgalmas virtuális „séták” formájában.

Augusztus 20. közeledtével máris megtekinthető az államalapítás ünnepe kapcsán készült videó a Videa.hu portálon. Bagi Ivánt egy jól ismert stand upos, a történelem szakon diplomázott Szép Bence kíséri el útján.

Az érdekes beszélgetés nem csupán egy csipetnyi humorral fűszerezi és teszi érdekfeszítővé történelmi ünnepnapjaink bemutatását, hanem ezenfelül olyan különleges kérdésekre is választ kaphatunk, mint például: valóban a pápától kapta -e István a koronát, illetve, hogy Koppány vezér meg volt-e keresztelve, valamint, hogy valójában augusztus 20-án történt-e meg az államalapítás?

Bagi Iván meglepő részleteket is elárult a történelemmel való kapcsolatáról:

Remélem, hogy ezzel az oldott hangulatú , laza kisfilmmel sokkal közelebb tudjuk hozni a diákoknak a magyar történelmet. El kell hogy áruljam, diákként nekem is rosszul ment a történelem. Ha ilyen kisfilmekből tanulhattam volna, biztos hogy sokkal jobban ment volna ez a tantárgy. A legfontosabb szempont az volt számunkra ennek a filmnek az elkészítése során, hogy a fiatalokkal valahogy megszerettessük a tanulást.

A Sétatörténelem augusztus 20-i epizódja eddig már több mint 120 ezer nézőt vonzott a legnagyobb magyar videómegosztó portálra, a videót ide kattintva tudják megtekinteni.

Borítókép: Bagi Iván humorista (Fotó: Bagi Iván Facebook-oldala)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.