Új helyszínen láthatjuk a Recirquel ünnepi produkcióját

A Millenáris üvegcsarnokban állítja színpadra a Müpa a Recirquel nagy sikerű ünnepi produkcióját, a Kristályt. A gyermekek és felnőttek számára egyaránt izgalmas előadás a klasszikus téli mesék világába repíti a nézőket, akik a különleges cirkuszi térnek köszönhetően a lebilincselő történet részeseinek érezhetik magukat. A produkciót december 6. és január 15. között mintegy hetven alkalommal tűzik műsorra.

Magyar Nemzet
2022. 10. 16. 16:45
null
Fotó: Hirling Bálint
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hólandia jégbe fagyott birodalmában nincs helyük az érzelmeknek, s még kevésbé a melegnek. Tilos a jókedv, a nevetés, és a bánatot is jobb leplezni: a királynő, Kristály ugyanis elvesztette hitét az emberi érzelmekben, a világot jégbe fagyasztotta, és csillogó, ám jeges falak közé zárkózva kéri számon birodalmának lakóin az egészen a szív mélyéig hatoló fagyos fegyelmet. Jégország elemein azonban időről időre repedések keletkeznek, és a tiltott szerelem tüze meg-megolvasztja a jégtáblákat.

A Vági Bence művészeti vezető által megálmodott Kristály című produkció története a cirkusz és a tánc eszközeivel idézi meg a klasszikus mesék világát.

Az elsőként 2018-ban, a Müpa mellett felállított cirkuszi sátorban bemutatott előadásban a közönség egészen közelről csodálhatja meg a fejük felett elsuhanó artisták lélegzetelállító mutatványait. Az immerzív színházi műfaj különlegessége, hogy a nézők maguk is a cirkuszi tér részévé válnak: együtt mozognak és lélegeznek a művészekkel, a mesébe feledkezve együtt keresik a szeretet melegségét a lenyűgöző illúziókkal teli, hóval borított térben.

Fotó: Hirling Bálint

Az előadás idén vadonatúj helyszínen, a Millenáris üvegcsarnokban várja a közönséget. A lényegesen nagyobb előadótérben a Kristály különlegesebb lesz, mint valaha, egészen más érzés lesz ebbe a térbe belépni, így azok számára is új élmény nyújt, akik az elmúlt években már látták a produkciót.

Kristály szerepében továbbra is Horányi Juli énekesnőt láthatjuk, az olykor zord, de annál mulatságosabb udvari Manót a társulat korábbi előadásaiból is jól ismert Egyed Brigitta színésznő alakítja.

A produkciót a kiváló szereposztás mellett sokféle cirkuszi zsánerszám és táncos elem teszi feledhetetlenné: a Recirquel állandó társulata vendégművészekkel, köztük Magyarország legbravúrosabb hiphoptáncosaival lép a jeges, havas porondra.

Fotó: Hirling Bálint

A különleges atmoszférájú előadásban eredeti zeneművek és karácsonyi klasszikusok adaptációi csendülnek fel, a zenei szólamokat Terjék Gábor és Mester Dávid szerezték, a jelmezeket Kasza Emese tervezte, a díszletek Klimó Péter tervei alapján készültek. Az előadás társrendezője Illés Renátó, társkoreográfusa pedig Zsíros Gábor volt, a próbavezető Horváth Zita.

A Kristály december 6. és január 15. között összesen hatvankilenc alkalommal látható a Millenáris üvegcsarnokban (D épület).

A jegyek már megvásárolhatók a Müpa állandó jegypénztáraiban és online felületén.

Kedvcsinálóként tekintsék meg az előadásról készült kisfilmet:

Borítókép: Jelenet a Kristály című produkcióból. (Fotó: Hirling Bálint)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.