időjárás 1°C Taksony 2022. november 29.
logo
Szombaton ismét megnyitja kapuit az adventi vásár Szentendre főutcáján

Szentendre ünnepi kínálata

Magyar Nemzet
2022.11.23. 19:45 2022.11.25. 16:52
Szentendre ünnepi kínálata

Ünnepi gasztrokínálat, kézműves termékek és kulturális programok várják a látogatókat adventkor Szentendrén.

Szombaton ismét megnyitja kapuit az adventi vásár Szentendre fő utcáján, a Dumtsa Jenő utcában, ahol gasztronómiai, kézműves és iparművészeti termékeket kínálnak december 24-ig.


 

A Szentendrei Kulturális Központ szervezésében számos programmal várják a közönséget az egy hónap alatt. A november 27-i Fő téri ünnepi gyertyagyújtást követően a Magyar Honvédség Szentendrei Helyőrségének Katonazenekara, majd a következő adventi vasárnapokon Szvorák Katalin népdalénekes, a Musica Beáta Kórus és a Monarchia Zenekar is fellép.
 

A Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár színházterme ad otthont a Szentendrei Teátrum előadásainak, köztük Fischl Mónika karácsonyi koncertjének december 17-én, ahová számos meglepetésművész is érkezik.

 

Szintén a Teátrum szervezésében várják december 10-én ingyenes zenés műsorral a vendégeket a Fő téren, ahol a Fórum Színház vezetője, Németh Kristóf összefogásával Tímár Sára népdalénekes, valamint Beleznay Endre és Kiss Anna Laura színész karácsonyi produkciói láthatók.

A P’Art Moziban a premierfilmektől a dokumentum- és művészfilmekig mindenki találhat magának programot, a Duna-parti Barlang pedig szinte mindennap koncertekkel és programokkal várja a közönséget decemberben, hogy végül 2022 utolsó napján utcabállal zárják az évet. 

December 4-én Térzene koncert is lesz a moziban, ahol a gyerekek ajándékot kapnak.

 

Az érdeklődők a Tourinform Iroda és a Kulturális Központ ingyenes városi sétáihoz is csatlakozhatnak, például a Pro Urbe-díjas várostörténész, Benkovits György vezette óévbúcsúztatóhoz december 31-én, melynek végén a résztvevők Falusi Mariann és Schwartz Dávid Fő téri koncertjét is meghallgathatják.

 

A jótékonysági programok közül kiemelkedik a Szentendrei Katolikus Karitász által szervezett december 3-i Mikulás-futás, amelynek célja a rászorulók segítése. Az eseményen az Árvácska állatmenhely lakóit is lehet támogatni.

 


 A programokról  ITT tudnak  az érdeklődők tájékozódni.

Borítókép: Adventi vásár Szentendre városában (Fotó: Szentendre.hu)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.