Még öt napig várják a szavazatokat az év legjobb családdal kapcsolatos tartalmaira

Január 10-én éjfélig lehet szavazni a 2022-ben legjobbnak tartott családdal kapcsolatos cikkekre és műsorokra és azok szerzőire, azaz a Média a Családért díj leendő közönségdíjasaira a Média a Családért Alapítvány honlapján.

Magyar Nemzet
2023. 01. 06. 19:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Média a Családért díjjal olyan magas szakmai színvonalat képviselő munkákat jutalmaznak, melyek célja nem csupán az olvasottság, hallgatottság vagy nézettség növelése, hanem a családra vágyók és családban élők örömeinek és nehézségeinek megjelenítése, hasznos információk és erőt adó példák bemutatása. 

A díj megalapítása óta összesen 114 újságírót díjaztak.

Az elismerés szakmai zsűrije az év minden hónapjában kiválaszt egy-egy hazai és külhoni megjelenést, és az így kiemelt 2x12 jelölt közül kerül ki az adott év két győztese, akik elnyerik Média a Családért díjat és a Külhoni Média a Családért díjat. A jelölteket a Képmás magazinban és az alapítvány honlapján is bemutatják.

A jelöltekre a közönség is szavazhat minden évben mindkét kategóriában: a legtöbb szavazatot kapó egy-egy jelölt lesz a magyarországi és a külhoni Média a Családért díj közönségdíjasa. A szavazók a kategóriákon belül több jelöltre is leadhatják voksukat január 10-ig a mediacsaladert.hu oldalon.

A két szakmai fődíj összege egy-egymillió forint, a közönségszavazás díjazottjai 400-400 ezer forint jutalomban részesülnek. A magyarországi Média a Családért díj főtámogatója a Magyar Telekom, a külhoni Média a Családért díj pedig a Nemzetpolitikai Államtitkárság támogatásával valósul meg. A hazai közönségdíj támogatója idén az MKB Bank Nyrt.

 

Az idei témák között sokféle műfajban és megközelítésben jelent meg a család. Több megjelenés is foglalkozott az idős generáció élethelyzetével, nehéz szociális vagy egészségi állapotban lévő családokkal, a háborúval kapcsolatos szülői kommunikációval, és voltak olyan, évek óta visszatérő témák is, mint a párkapcsolat erősítése, a gyermekvállalás nehézségei vagy az iskolai zaklatás.

 

A díjra jelöltek többsége úgy érzi: munkája során maga is sokat kapott a megszólított interjúalanyoktól, a riportok szereplőitől. Többen kötelességüknek érzik, hogy hivatásuk segítségével megmutassanak olyan hétköznapi embereket, akik valamilyen különleges dolgot visznek véghez, miközben észrevétlenül élnek köztünk, mások pedig épp a sokakat érintő vagy tabusított témákkal foglalkoznak, mint például a posztabortusz-szindróma.

A Média a Családért díj eredményhirdetésére 2023. január 24-én kerül sor. 

 

Borítókép: A Média a Családért díj 2022-es jelöltjei (Fotó: MCSA)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.