Két izgalmas színdarabbal indul a tavasz a Pesti Vigadóban

Idén tavasszal a Gyulai Várszínház színművészeit láthatja a közönség a Pesti Vigadó Szó – Szín – Játék sorozatában. Márciusban Csehov Kiss Csaba átiratának segítségével három korosodó erdélyi vándorszínész nosztalgiázik az ifjúságról és egy mitikus nőről. Áprilisban pedig Karády Katalin élete szerepét alakítja a Gestapo cellájában, hogy visszataláljon az igazsághoz és a szabadsághoz.

Molnár Nikolett
2023. 03. 05. 17:29
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Pesti Vigadó Szó – Szín – Játék sorozatának célja, hogy a vidéki és határon túl működő színházak és színtársulatok sikeres, népszerű előadásai bemutatkozhassanak a budapesti közönségnek. A Magyar Művészeti Akadémia kezdeményezésére elindított, majd Oberfrank Pálnak, az MMA rendes tagjának, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatójának és a Vidéki Színházigazgatók Egyesülete elnökének művészeti vezetésével létrejött sorozat darabjainak a Pesti Vigadó Sinkovits Imre Kamaraszínpada ad otthont.
A tavaszi évadban a Gyulai Várszínház előadásai kerülnek repertoárra. Március 5-én A. P. Csehov–Kiss Csaba De mi lett a nővel? című férfimeséjét láthatják az érdeklődők. 

A kerettörténet szerint valamikor a XIX. század végén három ágrólszakadt színész elindul Bikulina bankár estélyére. Útközben egyikük történeteket, pletykaízű sztorikat mesél a bankár unokahúgáról, Irináról. A különös dramaturgiájú történetben szerelmek és csalódások, kivégzések és foghúzások, öngyilkosságok és ellenvonatok kavarognak Irina Bikulina ártatlan, mégis felkavaróan buja, szenvedélyes alakja körül. 

A három utazót Győrffy András és Szélyes Ferenc Jászai Mari-díjas színművészek, valamint Kárp György Bánffy Miklós-díjas színművész alakítja. A darabot Béres László rendezte. 
Darvasi László korunk egyik legkiválóbb magyar próza- és drámaírója. A Karády zárkája című zenés monodrámájában Karády Katalint ezúttal a Gestapo 525-ös számú cellájában láthatjuk és hallhatjuk, Bartha Boróka színművésznő megformálásában. Hogyan lesz a szenvedéstörténetből megváltástörténet? Április 23-án kiderül Béres László rendezésében, a Pesti Vigadó Sinkovits Imre Kamaraszínpadán.
Jegyinformáció: a Pesti Vigadó honlapján.
Borítókép: Győrffy András és Szélyes Ferenc Jászai Mari-díjas színművészek, valamint Kárp György Bánffy Miklós-díjas színművész (Fotó: Gyulai Várszínház)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.