Sós Bálint Dániel első nagyjátékfilmjéről a Svenkben

Mit csinálnánk szülőként, ha gyermekünk súlyos balesetet okoz, de csak mi vagyunk a szemtanúk? Vállaljuk-e a következményeket az utódunk helyett? – többek között erről szól Sós Bálint Dániel Minden rendben című nagyjátékfilmje. A nem mindennapi történetről többet megtudhatunk a Svenk ma esti adásából.

Magyar Nemzet
2023. 03. 11. 17:30
svenk
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hír TV Svenk című műsorának ma esti epizódjában a Minden rendben című filmet is megismerhetik a nézők. A Sós Bálint Dániel rendezte Minden rendben egy fiatalon megözvegyült apáról és két fiáról szól. A kisebbik fiú egy nagyon súlyos balesetet okozott.  – Amikor megtörténik ez a szituáció, nagyon hirtelen el kell döntenie, hogy mi lesz a narratíva – hangsúlyozza Farkas Ádám producer.

 Hozzátette: az az izgalmas a filmben, hogy nincs jó döntés, csak rosszabb és még rosszabb.

A Minden rendben főszerepét Hajdu Szabolcs játssza (Fotó: Kalicz Máté)

A Minden rendben egy szereplőközpontú dráma, így a film képi világának kialakításánál sem a megszokott irányba indultak el a készítők.  – Bálinttal az előkészítés során arra jutottunk, hogy egy nagyon letisztult képi világot alkotunk meg, ahol nagyon kevés komponensből állítunk össze egy beállítást  – magyarázza M. Deák Kristóf operatőr. 

Az operatőr kiemelte: ennek eredménye az is, hogy a film fekete-fehér lesz.

A film főszereplője Hajdu Szabolcs filmrendező (Fehér tenyér, Bibliothèque Pascal, Délibáb), aki filmszínészként már olyannyira bizonyította kivételes tehetségét, hogy az Ernelláék Farkaséknál című filmjében nyújtott alakításáért elnyerte a Karlovy Vary-i fesztiválon a legjobb színész díját.

A Svenk mai adását 22.50-kor láthatják a Hír TV-n.

 

Borítókép: A Minden rendben forgatása (Fotó: Kalicz Máté)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.