Világszínvonalú művészektől tanulnak a snétbergeres diákok

Nemzetközileg elismert hazai és külföldi előadók, többek között David Friedman, Farkas Róbert és Balázs Ádám tartanak órákat a Snétberger MasterClass Program diákjai számára idén tavasszal. Az emelt szintű képzés a Nemzeti tehetség program támogatásával, a Nemzeti Tehetség Központ és a Snétberger Alapítvány szervezésében valósul meg.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 03. 15. 10:00
snétberger program
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tavaly útjára indult Snétberger MasterClass Program célja, hogy szakmai fejlődésükben további támogatást nyújtson azoknak a diákoknak, akik már sikeresen elvégezték az alapprogramot.  Így a szakmai műhely a zenei kompetenciák továbbfejlesztése mellett az előadó-művészettel kapcsolatos személyes és kommunikációs készségek fejlesztésére, illetve a zeneipari ismeretek bővítésére is fókuszál.

snétberger
Az alprogram a kommunikációs készségek fejlesztésére is nagy hangsúlyt fektet. Fotó: Tzumó Árpád

Az előadók között van David Friedman amerikai zeneszerző, jazzoktató, marimbista és vibrafonos, akit a vibrafon hangszer történetének egyik legnagyobb hatású zenészeként tartanak számon. A Snétberger Program kamarazenekarának szintén március elején a nemzetközileg elismert magyar karmester, Farkas Róbert tartott workshopot. 

A fiatalok a műhelyfoglalkozás mellett a világ tíz legjobb zenekara között jegyzett Budapesti Fesztiválzenekar egyik próbájára is ellátogathattak, ahol megtapasztalhatták, hogyan is működik az innovatív koncertjeiről világszerte híres zenekar.

A képzés fontos eleme az is, hogy bemutassa a diákoknak a zeneipar különböző területeit, éppen ezért március végén Felsőörsön Balázs Ádám, az Oscar-díjas Mindenki című rövidfilm zeneszerzője ad betekintést szakmájába. 

Borítókép: A program őszi kurzusának 12. évfolyamos hallgatói próba közben (Fotó: Tzumó Árpád)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.