A fundamentalista: vallási és szerelmi témák egy színpadon

A 10. Színházi Olimpia és a MITEM fesztivál keretében két előadással is bemutatkozik a mexikói Teatro de Babel társulata. Május 6-án A fundamentalista lesz látható a Nemzeti Színház színpadán.

Magyar Nemzet
Forrás: szinhaz.org2023. 04. 28. 14:00
fundamentalista
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Teatro de Babel nevével már megismerkedhettek olvasóink az igazgatónővel, Aurora Canóval készült interjúnk kapcsán, aki e társulat igazgatása mellett a Mexikói Nemzeti Színház művészeti vezetője is. A művésznő a Moszkva című előadásban rendezőként mutatkozik be május 7-én, A fundamentalistában pedig nemcsak dramaturgként vett részt, hanem ő játssza az egyik főszereplőt. Ez utóbbi előadás két olyan ember (újra)találkozásáról szól, akiknek világnézete, gondolkodásmódja alapjaiban különbözik. Úgy érzik, meg kell menteniük a másikat. Vajon sikerülhet?

fundamentalista
A fundamentalista két elvakult ember, valójában két szerelmes története. Forrás: Szinhaz.org

Az előadás egyik főszereplője, Marcos egy jól ismert lelkész és egy nagy port kavaró, egyházi témájú könyvsorozat szerzője. Könyve által az a célja, hogy a hívők új generációi is képesek legyenek megújítani hitüket. Életében váratlanul bukkan fel Heidi, akivel húsz éve nem találkozott, és akihez fiatalkorában szoros barátság fűzte. A nő Az Élő Ige Egyháza keresztény felekezet tagja, és mindenképpen el szeretné téríteni Marcost arról az útról, amely szerinte a pokolba vezet, és amelyre a könyvek publikálása vezette. A darab folyamán Marcos igyekszik megmenteni Heidit attól, amit ő veszélyes fanatizmusnak vél, miközben Heidi pedig attól szeretné megmenteni Marcost, amit ő a vallással összeegyeztethetetlen, gőgös elvakultságnak lát. Mialatt mindketten a másikat próbálják megmenteni, szenvedélyes szerelem gyúl köztük, mely mindkettejük életét megváltoztatja anélkül, hogy látszólag bármelyiküket is megmentené.

Programok, rekordok, riportok a Kultúrnemzet színházi olimpiai gyűjtőoldalán! Kattintson IDE!  

Borítókép: Mi történik, amikor két rég nem látott barát újból találkozik? (Forrás: Szinhaz.org)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.