Április közepén kezdődnek a 10. Színházi olimpia programjai Békés vármegyében

A 10. Színházi olimpia részeként a Magyarországi Bábművészek Szövetsége tizenhárom vidéki bábszínház összefogásával bábművészeti világtalálkozót szervez április 9. és június 30. között.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 04. 09. 13:15
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 A 10. Színházi olimpia részeként a Magyarországi Bábművészek Szövetsége tizenhárom vidéki bábszínház összefogásával bábművészeti világtalálkozót szervez április 9. és június 30. között. A békéscsabai programok április 15-én kezdődnek: elsőként az izraeli Yael Rasooly művész Paper cut című, felnőtteknek szóló előadását láthatják a nézők a vármegyeszékhelyen. Május 13-án pedig Écsi Gyöngyi vágsellyei születésű lelkész, népdalénekes, -gyűjtő, bábszínész érkezik a Viharsarokba Szőlőszem Kálmán című előadásával.

békéscsaba színházi olimpia
Május végétől egy hónapon keresztül több mint harminc bábelőadásra válthatnak jegyet az érdeklődők (Fotó: Színház.org)

Május 26. és június 25. között több mint harminc bábelőadással várják a szervezők a közönséget: mások mellett fellép az ukrajnai Art Prom a gólyalábas menetszínházzal és a spanyol Teatro La Baldufa Zeppelin című utcaszínházi előadásával, ahogyan Keresztes Nagy Árpád Krisztus urunk és a furulya című előadásával.

Május 26-án nyitja meg hivatalosan kapuit a Békéscsabai Napsugár Bábszínház új előadóhelye a Munkácsy-negyed szívében lévő, felújított Ursziny–Beliczey-kúriában. A Békéscsabai Jókai Színházba május 8-án a zentai Híd Kulturális Alapítvány hozza el Szabadságharc című kétszemélyes előadását két időpontban. Ugyanez az előadás a Szarvasi Vízi Színházban is látható lesz június 27-én.

A Gyulai Várszínház június 22-én a Kolozsvári Állami Magyar Színház, az SNT Drama Ljubljana és a Constantai Állami Színház közös produkcióját, a Prométheusz ’22-t; június 24-én a Barcelona Flamenco Balett Luxuria című előadását látja majd vendégül.

A gyulai Erkel Ferenc Művelődési Központban a Jules Verne regénye alapján készült Húszezer mérföldnyire a tenger alatt című előadást mutatják be június 28-án az olasz Teatro Potlach előadásában.
 

A 10. Színházi olimpia programjairól ITT tájékozódhatnak.

Borítókép: Paper cut előadás (Fotó: Boaz Zippor)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.