Az idealizált anyakép ledöntésére tesz kísérletet a Matern + előzetes

Alice Monica Marinescu író és rendező, akit a politikailag elkötelezett művészet érdekel. Matern című előadása a romániai Platforma de Teatru Politic műsorán fut, május 13-án 17 órától, illetve 20 órától a Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház színpadán látható a 10. Színházi Olimpia programsorozat és a CSET Feszt részeként.

Magyar Nemzet
Forrás: Szinhaz.org2023. 05. 05. 10:59
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alice Monica Marinescu a bukaresti független előadói szcéna tagja, aki a Matern című, két szereplőt felvonultató előadásával szerepel a 10. Színházi Olimpia műsorában.

Oana Rusu és Alice Monica Marinescu kettőse igencsak szókimondó. Fotó: Mario Sala

A Matern az anyaság radikális átalakulásait és változásait igyekszik érzékeltetni. Az alkotók úgy vélik, hogy a társadalomban az anyasághoz nagyon sok idealizált képet, elvárásokat társítanak a kívülállók, így emiatt sokszor kibeszéletlenül maradnak a nehezebb élethelyzetek. A tabusított témákat tépi fel a kétszereplős, egyfelvonásos, román nyelven, angol és magyar felirattal látható produkció.

Május 13-án 17 és 20 órától a Jurányi ad otthont a Matern című előadásnak. 

 

Programok, rekordok, riportok a Kultúrnemzet színházi olimpiai gyűjtőoldalán! Kattintson IDE
 

Borítókép: Matern (Fotó: Mario Sala)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.