Megnyílt a Metropol-fotópályázat nyerteseinek kiállítása

Hatalmas érdeklődés kísérte a Metropol-fotópályázatát, melyet idén Az én Budapestem! címmel hirdettek meg. Arra buzdították a fotósokat, hobbifotósokat vagy éppen a fotózni vágyókat, hogy a meghirdetett három kategória közül (1. Füstmentes Budapest, 2. Kedvenc helyem, 3. Kedvenc eseményem) válasszák ki azt, amelyik számukra a legszimpatikusabb, készítsenek fotót és induljanak a fotópályázaton.

Molnár Nikolett
2023. 05. 31. 21:30
Metropol fotópályázat
Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ígéretükhöz híven a legjobbakat pénzjutalommal, valamint egy kiállításon való részvétellel díjazták a Metropol-fotópályázatán, amelyre rengeteg kép érkezett a  három különböző kategóriában.

Metropol fotópályázat
A Metropol-fotópályázat győzteseinek kiállítását június 28-ig tekinthetik meg Fotó: Teknős Miklós


Ahogy azt Simon László, a lap főszerkesztője ismertette a díjátadón, idén háromszor annyi pályamű érkezett, mint a pályázat indulásakor, ez összesen 1575 fotót jelent. A legnépszerűbb téma a „Kedvenc helyem” volt, ebbe a kategóriába több mint 900 alkotás érkezett be.

Szakmai szempontok alapján véleményezte a képeket a zsűri, amelynek tagjai azt bírálták el, hogy egy adott kép mennyire felel meg a kiírásnak és a tartalomnak. Van egy előválogatás, ami egy nagyon erős mezőny, ebbe körülbelül 200-250 kép kerül be, utána ebből az erős mezőnyből egy szűkített válogatást tartunk

– ismertette korábban Ficsor Zoltán, a Villanypára Egyesület elnöke, a zsűri egyik tagja.

Simon László a megnyitón hangsúlyozta, a verseny nemcsak a fotósokat, hanem a lap olvasóit is aktivizálta, hiszen közönségdíjat is kiosztottak.

A legfiatalabb pályázó 18, míg a legidősebb 86 éves volt.
A kiállítás anyagát mától két helyen lehet megtekinteni. A kültéri tárlat a XI. kerületben, a Kopaszi-gát 5. szám alatt látható, míg a beltéri kiállítás a XIX. kerületben, az Üllői út 201. szám földszintjén kapott helyet.

Mindkét kiállítás június 28-ig, hétfőtől szombatig 7 és 21 óra között és vasárnap 8.30 és 19.30 között várja a látogatókat.

A nyertesek listája kategóriánként a következő:

A Kedvenc helyem kategória díjazottjai:
1. helyezett: Terebesi Dénes
2. helyezett: Bárdos Tamás
3. helyezett: Gyenis Bence

A Füstmentes Budapest kategória díjazottjai:
1. helyezett: Mészáros Ferenc
2. helyezett: Juhász Márton
3. helyezett: Pirk Dóra

A Kedvenc eseményem kategória díjazottjai:
1. helyezett: Hell Ferenc
2. helyezett: Hegyi István
3. helyezett: Pató Károly

Közönségdíjas: Pádár István Richárd
Cewe-különdíjas: Bajomi Bálint

Borítókép: A Metropol-fotópályázat nyertesei (Fotó: Teknős Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.