Vitaműhely és workshop a színházi olimpián

Elsősorban az előadó-művészeti területen dolgozó kulturális munkások és művészek, produkciós vezetők, kurátorok, technikusok, tervezők, érdekképviseleti szervezetek és az állami finanszírozási struktúrák képviselőinek szól a CSET Fesztivál május 12-ei eseménye, a Palánta workshop és vitaműhely.

Magyar Nemzet
Forrás: Szinhaz.org2023. 05. 04. 22:15
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 10. színházi olimpia egyik programeleme a CSET FESZT, amelyen Palánta címmel izgalmas hanginstallációra látogathatnak el az érdeklődök május 11-én, 12-én és 13-án. Azonban az alkotóművészek azonos címmel vitaműhelyt, valamint műhelyfoglalkozást is tartanak, amelynek május 12-én a Jurányi ad otthont. A Palánta-Fenntarthatósági szempontok az előadó-művészeti produkciós folyamatban vitaműhely és Climate Fresk workshop Helen Crevel és Anne Langford vezetésével valósul meg.

A két programon a közös gondolkodásra fókuszálnak a művészek (Fotó: Szinhaz.org.)

„A cselekvéshez és a megoldások kidolgozásához először meg kell értenünk a problémát.” (climatefresk.org)
9 órától egészen délig a világszerte ismert Climate Fresk kooperatív játék kínál lehetőséget az éghajlati és ökológiai válság közös megértésének, értelmezésének kialakítására. 

A vitaműhelyen pedig  a résztvevők az alábbi kérdésekre keresik a választ: Mit csinál a Global Impact Producer? Hogyan építették be a Palánta alkotói a klímatudatosságot a produkciós folyamatba? Hogyan érvényesíti a fenntarthatósági szempontokat általános alkotói gyakorlatában a workshopot facilitáló Helen Crevel és Anne Langford? Milyen erőforrásokat emészt fel a környezettudatos munka és mik a hozadékai? 

 

A workshopok munkanyelve angol. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. 

ITT lehet regisztrálni.

Programok, rekordok, riportok a Kultúrnemzet színházi olimpiai gyűjtőoldalán! Kattintson IDE
 

Borítókép: Palánta-hanginstalláció (Fotó: Szinhaz.org)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.