Agatha Christie stílusát idéző krimivígjáték készül Kern András főszereplésével

Krimivígjáték kedvéért áll kamera elé több magyar színészlegenda. Rejtélyes haláleset egy színészotthonban – ez az alaptémája a Ma este gyilkolunk című krimikomédiának, amelynek forgatása a napokban kezdődött el. Az Agatha Christie stílusát idéző alkotást forgatókönyvíróként Köbli Norbert, rendezőként Fazakas Péter jegyzi, a főszerepet Kern András játssza. A filmvásznon többek között Pogány Judit, Koltai Róbert, Bodrogi Gyula és Jordán Tamás is feltűnik. A Ma este gyilkolunk mozipremierje 2024 februárjában várható.

Magyar Nemzet
2023. 06. 12. 14:21
Az Agatha Christie stílusát idéző Ma este gyilkolunk című filmet várhatóan jövő februárban mutatják be
Az Agatha Christie stílusát idéző Ma este gyilkolunk című filmet várhatóan jövő februárban mutatják be Forrás: Nemzeti Filmintézet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy mellőzött idős színész, akit hajdanán egy Poirot-szerű szerep tett híressé, saját szakállára nyomozni kezd a mindentől távol eső színészotthon falai között. Ahogy egymás után módszeresen kihallgatja a gyanúsítottakat, rá kell jönnie, hogy a tettest megtalálni ennyi kitűnő színész között mesterdetektívhez méltó feladat lesz. 

Ma este gyilkolunk, Nemzeti Filmintézet, magyar film, Agatha Christie, film, krimivígjáték, Kern András
Már elkezdődött a Ma este gyilkolunk című film forgatása 
Fotó: Nemzeti Filmintézet

Ne felejtsd el, ezek színészek! Főállásban hazudnak – épp ezért lesz pokolian nehéz dolgunk

– mondja a detektívnek felcsapó főszereplő, Tolnai Tivadar, akit a filmben Kern András alakít.

A Ma este gyilkolunk krimivígjátékban egy sor neves színész – Kern András mellett Pogány Judit, Jordán Tamás, Bodrogi Gyula, Koltai Róbert, Hámori Ildikó, Bálint András, Bánsági Ildikó és Takács Kati – játszik. A fiatalabb generációból szintén számos művész kapott szerepet: a vásznon feltűnik majd Hermányi Mariann, Stefanovics Angéla, Bánki Gergely, Závodszky Noémi, Gyöngyösi Zoltán, Keresztes Tamás, Herczeg Adrienn, Elek Ferenc és Pál András is.

 

A fordulatos krimikomédia forgatókönyvírója Köbli Norbert, a Félvilág, A berni követ és az Örök tél írója, rendezője a többek között a Szabadság – különjárat és az Árulók című filmeket, valamint több sikeres sorozatot jegyző Fazakas Péter. A producer Lajos Tamás, aki az elmúlt években számos alkotást – például az Örök tél, az Ida regénye és a Blokád című filmeket – vitt sikerre. A szerzői triumvirátus közösen jegyzi a nagy sikerű, 2022-es A játszma című filmdrámát is.

 

A forgatás a tervek szerint július végéig tart. A film jeleneteit egy különleges helyszínen, a ráckeresztúri Brauch-kastélyban és annak kertjében veszik fel.

A Nemzeti Filmintézet támogatásával készülő Ma este gyilkolunk várhatóan 2024 februárjában kerül a mozikba.

Borítókép: Az Agatha Christie stílusát idéző Ma este gyilkolunk című filmet várhatóan jövő februárban mutatják be (Fotó: Nemzeti Filmintézet)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.