Body Notes: összművészeti darab a színházi olimpián

A 10. színházi olimpia programelemeként életre hívott Café de la Danse kortárstáncfesztivál június 16. és 18. között kínál ingyenes programokat Kápolnásnyéken. A finn MimoArt Company az utolsó napon mutatkozik be.

Magyar Nemzet
2023. 06. 08. 15:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Café de la Danse fesztivál utolsó napján, június 18-án a finn MimoArt Company mutatkozik be Kápolnásnyéken. Ahogy a fesztivál más előadói, a MimoArt is először szerepel Magyarországon. Body Notes című előadásuk a kortárs tánc, a pantomim és a színház, a butoh, a pofon- és a bohóckomédia sosem látott kombinációja. Vizualitásában és hangzásában igazi csemege a lélek számára, amelyet nemzetközi tehetségek csoportja szolgál fel.

tánc
A MimoArt Company előadása friss, újszerű módon kérdőjelezi meg a táncművészet komolyságát (Fotó: Színház.org)

A MimoArt Company új fizikai nyelve a csodálatos fény-, díszlet- és hangtervvel együtt gyönyörű és művészileg ambiciózus, többszintű élményt nyújt a közönségnek. A Body Notes friss, újszerű módon kérdőjelezi meg a táncművészet komolyságát. 

Az előadás 2019-ben elnyerte a legjobb előadás díját a Panphys fesztiválon az észak-macedón nemzeti színházban. A produkció rendező-koreográfusa Mimosa Lindahl, a társulat társművészeti igazgatója és sokoldalú előadó-művészeti szakember, a rendezés, a koreográfia, a vizualizáció és az audiotechnika széles körű ismerete jellemzi. Két évtizedes művészeti és pedagógiai munkássággal, interdiszciplináris kutatási tapasztalattal, és mindent átfogó művészi koncepciókkal rendelkezik. Lindahl rendező-koreográfus, a keze nyomán létrejövő mű kiindulópontja a vizualitás és a mű holisztikus gondolkodásán alapuló művészi folyamat, ahol az előadó mozgását és testét a fénnyel, képpel és hanggal párhuzamosan mutatja be.
 

Programok, rekordok, riportok a Kultúrnemzet színházi olimpiai gyűjtőoldalán! Kattintson IDE


Borítókép: Jelenetfotó a Body Notes című előadásból (Fotó: Színház.org)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.